Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fellebbezés helyett óvtak a gödöllői futsalosok

2013-04-04 10:28:33

Bár az elitbajnokság már javában a rájátszásnál tart, szinte hétről hétre változik, hogy hány pontja van a Gödöllői Bikák futsalcsapatának. A mizériát nem az okozza, hogy városunk formációja éppen nyer, döntetlent játszik, vagy veszít, hanem az, hogy a zöld asztalnál miként keverik a kártyákat.

A lavinát az október 8-án lejátszott Aramis-Gödöllő mérkőzés utózöngéi indították el, miután a szövetség illetékesei helyt adtak a budaörsiek óvásának, és négy pont levonással sújtották a Bikákat. A helyi klub illetékesei – miközben a csapattagok sajátos módon demonstráltak – nem hagyták annyiban a dolgot, fellebbeztek, amivel új eljárásra késztették a szövetség nagyurait. Február 14-én úgy tűnt, hogy az igazság a gödöllőiek oldalára állt.

Ám jött egy újabb fordulat, amiről Lajos Attila, a Gödöllői Bikák szakosztályvezetője tájékoztatta hírportálunkat:
- Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága március 19-i ülésén, a versenybizottság új eljárásban tárgyalt határozata alapján, megállapította, hogy fegyelmi vétséget követtünk el, mivel megszegtük a versenyszabályzat azon pontját, miszerint: futsal-mérkőzésen csak olyan játékos szerepelhet, aki a kezdéskor jelen van. Ezek alapján 3 büntetőpont levonását rendelték el. Lehetőségünk volt tárgyalást kérni, ami április 3-án lezajlott. Itt elmondtuk, hogy a mai napig senki, semmilyen fórumon nem tekintette meg, nem kérte be azt a videófelvételt, amivel bizonyítani tudnánk az igazunkat. Azon már meg sem lepődtünk, hogy erre ezúttal sem került sor. Nehezményeztük, hogy a legsúlyosabb fegyelmi vétségre kiróható büntetési tételt szabták ki ránk, mert lehetőség lett volna írásbeli figyelmeztetésre, pénzbüntetésre, illetve 1-3 büntetőpont levonására. A tárgyalás végén a fegyelmi bizottság helyben hagyta a március 19-i határozatát. Mivel nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a szövetségben senkit nem érdekelnek az objektív bizonyítékok, így a magunk részéről az ügyet lezártnak tekintjük, a fellebbezési jogunkról lemondtuk. Ezzel a 3 büntetőpont jogerőre emelkedett.


Bármennyire furcsa, az elvont három pont megtérülhet. Igaz, egy másik eljárásban. A Gödöllői Bikák ugyanis megóvták a legutóbbi (március 18.), Szeged elleni, hazai pályán 5-3 arányban elvesztett mérkőzésüket, tekintettel arra, hogy a klubvezetés megítélése szerint Bilics Igor jogosulatlanul játszott a szegedi csapatban. A szabály szerint az alapszakasz utolsó három fordulójában és a rájátszásban csak olyan játékos szerepelhet, aki az alapszakasz utolsó három fordulója előtt a sportszervezet igazolt labdarúgója volt. A szegedi játékos viszont nem rendelkezett arra az időszakra játékengedéllyel, mert az igazolását február 18-án adták ki, miközben az utolsó három forduló február 1-jén elkezdődött. A versenybizottság április 2-i ülésén helyt adott az óvásnak, és a fegyelmi bizottság felé továbbította az ügyet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online