Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Demonstráltak, majd nemes bosszút álltak a Bikák

2013-01-14 22:02:10

NB I., 17. forduló:

Gödöllői Bikák – Colorspectrum Aramis 3-2 (2-0)

Ha másból nem, csak az elmúlt idény gödöllői sikerrel zárult bronzpárharcából indulunk ki, egy Gödöllő-Aramis derbi különleges csemegének számít a honi futsalsportban. A mostani ütközet azonban minden eddiginél pikánsabbnak ígérkezett, mert a budaörsiek eredményes óvása miatt a Bikák négy ponttól elestek. A csattanós válasz lehetőségét előre vetítő lélektani hadviselés már a bemelegítés perceiben elkezdődött, hiszen a gödöllői csapat tagjai „üzenetekkel” feliratozott pólóban mozgatták át magukat.
A sajátos előjátékot tapogatózó első félidő követte. Olyan húsz perc, aminek folyamán mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de gólt csak a házgazdák értek el. Kettő is. Az alaphangot Nagy Roland adta meg a 9. percben, majd alig tíz perccel később a gödöllői színekben debütált Szimcsák Tamás bombázott hatalmas erővel az Aramis kapujába.

A valódi izgalmak azonban a második játékrész elején kezdődtek, amikor a vizitálók Da Silva révén szépítettek. Alig pár perc múlva a játékvezetők is beszálltak a meccsbe. Előbb a vendégek játékosát küldték le második sárga lapja után, s hogy ne érje szó a ház elejét, tíz másodperc múlva kiállították a gödöllői hálóőrt, Ács Gábort is. Igaz, az ítészeken kívül senki nem tudta megmondani, hogy miért ér piros lapot, ha a kapus a hatoson kívül kézzel nyúl a labdához, de a vaktában előreívelt játékszernek esélye sincs, hogy a hálóban kössön ki. Baranyai Pál, a vendéglátók játékos-edzője azonnal számon kérte a sporikat. Feltehetőleg nem irodalmi nyelven fogalmazott, ezért ő is idő előtt kényszerült elhagyni a kispadot.

Ami ezt követően történt, az maga volt a tömény izgalom. Az Aramis játékosai – miután kihagytak egy kisbüntetőt – addig-addig próbálkoztak a vészkapussal kiharcolt emberfölénnyel, mígnem a 38. percben Birinyi Balázs a gödöllői ketrecbe perdítette a bőrgolyót. Alig másfél perccel a lefújás előtt a játékvezetők „bajba kerültek”, mert büntetőpontot kellett ítélniük a Bikák javára. Szimcsák minden mérgét beleadta lövésbe, esélyt és időt sem adva a budaörsiek kapusának, hogy a labda felé mozduljon.

A helyszínen többen mondták: győzött az igazság, és a Gödöllő férfias küzdelemben diadalmaskodott. Ráadásul, január 15-én a szövetségben mégis tárgyalják a Bikák fellebbezését…

Tizenhét forduló után a Gödöllői Bikák 28 ponttal, 51-55-ös gólkülönbséggel a 4. helyen állnak a tabellán. Városunk csapata a következő, január 21-én, hétfőn 18.30 órakor esedékes fordulóban az újonc 1. FC Veszprém otthonában lép pályára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online