Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszakapják levont pontjaikat a Gödöllői Bikák

2013-02-16 13:25:10

Újabb fejezettel bővült a tavaly októberben lejátszott, és a budaörsiek által megóvott Aramis – Gödöllői Bikák bajnoki futsalmérkőzés utótörténete. Az MLSZ Jogi Bizottsága új eljárást rendelt el az ügyben, és amíg ez nem zárul le, a gödöllőiek visszakapják a levont 4 pontot.

Emlékezetes, hogy a gödöllői társult mínusz 4 ponttal kezdte az idei évet az NB I-es bajnokságban, mert az Aramis óvásának helyt adott a szövetség illetékes bizottsága. A Bikák szakvezetése nem törődött bele a verdiktbe, a fiúk pedig januárban demonstrációval vegyített mérkőzésen fogadták, és győzték le a budaörsieket.

Lajos Attila szakosztályvezető tájékoztatása szerint, február 14-én az MLSZ Jogi Bizottság a Gödöllői Bikák csapata által benyújtott iratok áttanulmányozása után megállapította, hogy az óvási ügyben eljáró Versenybizottság, Fellebbviteli Bizottság és Fegyelmi Bizottság eljárása során sértette az MLSZ szabályait, az eljáró bizottságok nem a szabályoknak megfelelő döntéseket hoztak. Erre való tekintettel a Jogi Bizottság tagjai egyhangúlag úgy határoztak , hogy az ügyben hozott korábbi versenybizottsági, fellebbviteli bizottsági és fegyelmi bizottsági határozatokat hatályon kívül helyezik, és az első fokon eljáró Versenybizottságot új eljárásra utasítják, valamint felhívják a figyelmét, hogy eljárása során tartsa be az MLSZ szabályait. A Jogi Bizottság azt is rögzítette, hogy az ügyre vonatkozó szabályok alapján nem állapítható meg a jogosulatlan játék, és így pontlevonásnak sincs helye.

Összefoglalva a döntés lényegét, a Gödöllői Bikák csapata visszakapja a levont 4 bajnoki pontot, az MLSZ illetékes bizottsága pedig dönthet arról, hogy elrendeli-e újra az óvási ügy tárgyalását. Az új helyzetben városunk futsalosai 38 ponttal rendelkeznek, míg gólkülönbségük 72-60-ra módosul, és a tabellán megerősítik a 3. pozíciójukat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online