Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szélről mértek csapásokat a bunkerfocira

2013-03-09 17:17:18

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 17. forduló:

Gödöllői SK – Hévízgyörki SC 2-0 (0-0)

Nem lett volna értelme a stoplikkal „felszántani” a Gödöllői SK otthonául szolgáló Táncsics Mihály úti sportcentrum élőfüves küzdőterét, ezáltal a Szent István Egyetem tavaly átadott műfüves pályáján fogadta aktuális riválisát Jenei Sándor alakulata. Az már a mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy a házigazdák győzelmük esetén sem léphetnek előre a tabellán, ezért a három pont megszerzése az élmezőnytől való távolodás elleni harcot segítette.

A kezdő sípszótól nyilvánvaló volt, hogy a kékmezes gödöllői tizenegy jobban akarja a sikert, mint a betömörülő védekezésével a játék szépségének kiirtására berendezkedett, riválisa térfelére kizárólag pontrúgás után átjutó Galga-menti társulat. A házigazdák kirívó fölényét olyan mértékű labdabirtoklási arány jellemezte, amit még az erről világhírű Barcelona is megirigyelhetett volna. Góllal azonban jó ideig nem párosult a gödöllői nyomás. Főként azért nem, mert a vendéglátók a szélek helyett középen próbálták meg feltörni a hatásosan romboló hévízgyörki védelmet.

Mivel az ítéleteiért sokszor bírált játékvezető az 53. percben egy jogosnak látszó büntetőtől megfosztotta a gödöllői csapatot, a 71. percig kellett várni arra, hogy városunk tizenegye vezetéshez jusson. Történt, hogy ifjabb Sipeki Attila tisztára játszotta magát a bal oldalon, majd – lecsúszott(?) – beadása után a bőrgolyó a bal kapufáról védhetetlenül vágódott a vizitálók hálójába.
Három perccel később növelte előnyét a harciasan focizó GSK. Ezúttal Bánki Edömér került a vendégek védelme mögé a bal szélen, ahonnan mértani pontossággal ívelte be a játékszert az egy perccel korábban csereként beállt Kiglics Gábor fejére. A gödöllői csatárt nem érte váratlanul a lehetőség, és első labdaérintéséből betalált a hévízgyörki kapuba.

Tizenhét forduló után a Gödöllői SK együttese 22 ponttal, 24-33-as gólkülönbséggel a bajnoki tabella 10. helyén áll. Következik: Halásztelek FC – Gödöllői SK március 16., szombat 15 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online