Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Frizbisek csatáznak a gödöllői sportcentrumban

2013-02-15 08:56:23

Február 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap 8 közép-európai és hazai csapat részvételével, első alkalommal rendeznek Seven elnevezésű ultimate frizbi versenyt Gödöllőn. A különleges esemény helyszíne a Táncsics Mihály úti sportcentrum fedett műfüves pályája lesz.

Bár az ultimate frizbi sport több mint két évtizede jelen van hazánkban, Gödöllőn még sosem rendeztek hasonló színvonalú versenyt.  A február 16-án és 17-án zajló rendezvényen – három hazai klub mellett – szlovák, lengyel, osztrák és cseh csapatok küzdenek a helyezésekért.

A frizbi sporteszközt gyerekkora óta mindenki jól ismeri, az ultimate szabályairól azonban annál kevesebben hallottak. Két, egyenként 7 főből álló csapat csatázik egy közel futballpálya nagyságú területen, azzal a céllal, hogy a korongot egymás közt passzolgatva eljuttassák azt a pálya végében kijelölt zónába, úgy, hogy az ellenfél ezt próbálja megakadályozni. A sportág különlegessége, hogy bíró nélkül zajlik, a csapatok a fair-play szellemében egymás között rendezik el az esetleges vitás eseteket.


A versenyt a Táncsics Mihály úti sportcentrum fedett műfüves pályáján rendezik meg. Az összecsapásokat szombaton és vasárnap reggel 9 órától délután 4 óráig ingyenesen követhetik figyelemmel az érdeklődők. A pályán 13-14 fok körüli lesz a hőmérséklet. A mérkőzések 50 percesek, köztük tíz perc szünettel. A nézők mindkét napon folyamatosan látványos dobásokat, ugrásokat, sprinteket, elkapásokat és vetődéseket láthatnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online