Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felejthető meccsen búcsúztak a nemzetközi porondtól

2013-02-09 18:36:20

Közép-európai Liga (MEVZA), 16. forduló:

Slavia Bratislava (szlovák) – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (17, 10, 22)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Merkószki – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Csengeri, Lutter, Kriegel Zs., Háfra D.

Pozsonyban, az első számú szlovák élcsapat, a Slavia Bratislava otthonában búcsúzott a Közép-európai Liga 2012/2013-as idényétől a TEVA-Gödöllői RC női együttese. A hazaiak számára a győzelem a négyes döntőbe (Final Four) jutás szempontjából számított égetően fontosnak, a mieink sikere pedig a 7. pozícióért folytatott harcra tett volna pontot.

A nyitó szettben 3-3-ig tartotta a lépést a gödöllői társulat, amely ezt követően zsinórban öt pontot bukott el. A főként a nyitásfogadási hiányosságokra visszavezethető hátrány végigkísérte a csupán átmeneti megújulásra képes, igencsak ingadozó teljesítményt nyújtó (12-10-re felzárkóztak a gödöllői lányok, majd pillanatok alatt 18-10, illetve 21-11 lett a pozsonyiak javára) TEVA-formációt a játékrész befejező pontjáig.

Sajnos, a második játszmában sem sikerült zavarba hozni a hazaiakat. Olyannyira nem, hogy az első technikai időnél 8-1 állt az eredményjelzőn. Maradt tehát az újabb gödöllői vesszőfutás, amit kisebb fellángolásokkal, de az esélytelen nyugalmával kényszerültek teljesíteni a vendégek. Csúfosan sikerült…

Városunk csapata a harmadik etap elején – elsősorban a csereként beállt Kriegel Zsófia és Háfra Dominika jóvoltából – erőfeszítéseket tett arra, hogy kitörjön az alárendelt szerepből. A törekvés – köszönhetően a nyitásoknak és a pontosabb labdaterelésre épülő támadójátéknak – eredményes volt. De csak egy ideig, mert hiába vezettek a gödöllőiek 16-11-re, 18-17-nél már a vendéglátók tartottak előrébb. A szoros végjátékban felváltva jutottak minimális előnyhöz a riválisok. A legfontosabb labdameneteknél azonban a házigazdák összpontosítottak jobban, így a TEVA-GRC alakulata – bár elszántságáért feltétlenül megérdemelte volna – becsület-szett nélkül távozott a szlovák fővárosból. Gödöllői részről a találkozóról szóló tudósítás pozitívumának tekinthető, hogy ismét pályára lépett az ujjsérüléséből felépült Csengeri Petra.

Ludvig Zsolt a mérkőzés után sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült szépre csapata búcsúja a nemzetközi sorozattól, és hozzátette: bízik abban, hogy a Közép-európai Ligában szerzett tapasztalatokat hatékonyan tudják majd kamatoztatni a hazai bajnokság rájátszásában és a Magyar Kupa négyes döntőjében.

A TEVA-Gödöllői RC együttese – 4 győzelemmel és 12 vereséggel – 12 ponttal, 17-38-as szett- és 1.089-1.230-as pontaránnyal a 8. helyen végzett a 2012/2013-as MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online