Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A magyarok háromnegyede feledné az idei évet

2012-12-20 13:01:46

A világ polgárainak 52 százaléka nem bánja, hogy véget ér a 2012-es év, mert a saját élete és családja szempontjából kedvezőtlen időszaknak minősíti azt. A magyarok évértékelője a leginkább negatív, 74 százalék szerint nekik csak rosszat hozott az óév. Többek között ez is kiderül abból a felmérésből, amit az Ipsos készített 23 országban, 18.500 fő megkérdezésével.

A magyar lakosság háromnegyede feledné az idei évet, negatívan vonja meg a mérlegét. Ennél rosszabb értékelést senki nem adott, közvetlenül utánunk a spanyolok (72%), a mexikóiak (71%) következnek.

Amíg tavaly év végén 72 százaléknyian remélték, hogy az új esztendő javulást hoz számukra, addig most növekvő optimizmusról számolhatunk be. Jelenleg a világ polgárainak 80 százaléka várja, hogy a jövő év jobb lesz, mint az idei. A magyarok várakozásai átlagosak, de ez a 80 százalékos arány nagy reményekről tanúskodik. Ugyanakkor hazánk polgárainak optimizmusa emelkedett a legnagyobb arányban: tavaly ilyenkor 56 százaléknyian tekintettek reményekkel a következő évre.

A gazdasági várakozások nem ennyire kedvezőek, de 49 százaléknyian e tekintetben is javulásra számítanak. A magyar lakosság reményei ennél visszafogottabbak, 38 százalék gondolja azt, hogy a nemzetgazdaság jövőre az ideinél erősebb lesz. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezen a téren is jóval optimistábbak lettünk, hiszen egy évvel ezelőtt csak 20 százaléknyian bíztak a magyar gazdaság erősödésében.

A magyarok fogadkozásai között a család pénzügyi stabilitásának megteremtése az elsődleges: több mint kétharmadnyian (68 százaléknyian) a jövő évben ezt szeretnék megvalósítani. A baráti kapcsolatok erősítését 13 százaléknyian, az egészségmegőrzést 10 százaléknyian, míg az utazást 6 százaléknyian említették célként. Vagyis, az utóbbi lehetőségek viszonylag kevesek számára jelentik a magyarok jövő évi kedvező hangulatának zálogát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online