Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőiek számára is elérhető krízisközpont nyílt a fővárosban

2012-12-04 09:23:59

November végén krízisközpontot nyitott a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete, amely a válságkezelésben szerzett több mint 4 éves tapasztalatával nyújt segítséget a bajba jutott családoknak.

Kovács László főtitkár tájékoztatása szerint az új krízisközpont szolgáltatásait nem csak a budapestiek, hanem az agglomeráció lakossága, ezen belül a Gödöllőn élő érintettek is igénybe vehetik. A krízisközpont – a mai szociális viszonyoknak megfelelően – új alapokra helyezi a bajba jutott és eladósodott családok élethelyzetének kezelését. Teszi ezt azért, mert az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy önmagában már nem elegendő a banki problémák (banki követelések újraszámítása, egyeztetés és alku, elárverezett vagy elvett ingatlan visszavásárlásának vagy visszaszerzésének segítése) megoldásával kapcsolatos tevékenység, az eddigieknél sokkal nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni az adósgondozással kapcsolatos egyéb feladatokra.

Lényege a gondozásnak, hogy nem csak a problémák részbeni kezelését végzi az egyesület, hanem olyan segítséget is kaphatnak a hozzájuk fordulók, ami az újrakezdés lehetőségét is megteremti. Bizonyos feladatok átvállalásával kiegészíteni kívánják a mostani önkormányzati és egyéb szociális ellátó rendszereket, illetve a családsegítő szolgálatok munkáját. A gondozás alatt a családok életét a támogatásuk biztosításával egészen addig követik, amíg problémájuk meg nem oldódik.

A támogatás fontosabb részei:
kilakoltatott vagy kilakoltatás előtt álló családok részére átmeneti szálláslehetőség keresése, biztosítása – életmód-tanácsadás (coaching), családi pénzügyi gazdálkodási tanácsadás – pszichológiai és lelki tanácsadás – empátiás munkakeresés ideiglenes vagy állandó munkára, több száz céget tartalmazó adatbázis felhasználásával – az ingatlannal kapcsolatos problémák megoldásának segítése.
Elérhetőségek:
Budapest, XIV. kerület, Stefánia út 61. Mobil: (06-70) 253-2910, email: valsagkezeles2008@gmail.com, honlap: www.bankikarosultak.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online