Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nosztalgiázó köszöntőbeszéd a „mindenestől”

2012-11-11 21:29:52

November 11-én ünnepelte 30. születésnapját a 31 és fél éve átadott, 2010 végéig Petőfi Sándor Művelődési Központ néven működött, majd Művészetek Háza Gödöllő névre keresztelt közművelődési intézmény.

Egész nap zajlottak a különböző, minden korosztály számára tartalmas elfoglaltságot nyújtott programok a döntő részben európai uniós támogatásból idestova két esztendeje megújult kupolás objektum falai között. Délelőtt a művészeti csoportok nyilvános próbáira, kézműves foglalkozásokra, játszóházra és bábelőadásra térhettek be azt érdeklődők, akik szép számban éltek az ingyenes lehetőséggel. Délután az épület korábbi – napjainkban konferenciateremnek hívott – aulájában folyamatosan adtak ízelítőt produkcióikból a ház termeiben rendszeresen fellépő zenei- és prózai formációk.

Az igazi csemegét a kora esti órákban kezdődött gálakoncert jelentette a létesítmény színháztermében. A fellépőket, vagyis, a város országos és nemzetközi szinten is jegyzett kulturális csoportjainak színe-javát zsúfolásig megtelt nézőtér várta. A széksorokban ott ült a helyi kultúra házának két korábbi igazgatója, Kecskés József és Németh Kristóf.

Köszöntőbeszédében Kecskés József az intézmény első bő húsz esztendejéről beszélt. Arról a két évtizedről, aminek elején az általa vezetett szakmai stáb, kihasználva az új lehetőségeket, meglapozta a gödöllői kulturális élet máig is fellelhető értékeit. Arról a két évtizedről, aminek folyamán a magát „mindenesnek” tituláló volt igazgató és kollégái nap, mint nap azon munkálkodtak, hogy filozófiát és szellemiséget teremtsenek az épületben. Igényes, vállalható, sokak számára elérhető kulturális programokkal, közösségformáló klubfoglalkozásokkal.

Bizonyára többen emlékeznek rá, hogy a gödöllői művelődési központ a nyolcvanas évek második felére fogalommá vált a honi közművelődésben. Elsősorban azért, mert befogadta az akkoriban alternatív jelzővel illetett – ha úgy teszik, a tűrt kategóriába sorolt – produkciókat. Színházi- és zenei előadásokat, kiállításokat egyaránt.

Kecskés József a gödöllői művelődési központ új, Szabadság úti épületének átadásától, 1981. április 2-ától 2001 végéig töltötte be az igazgatói tisztséget. Ezt követően, néhány éven át, szakmai helyettesként tevékenykedett ott, ahol korábban maradandót alkotott. De ez már egy másik (tanulságos) történet...


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online