Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lázár Zoltán jelentősen visszaesett

2012-08-19 14:43:21

A Gödöllőn élő, sportágában hatszoros világelső Lázár Zoltán is tagja volt a németországi Riesenbeckben augusztus 16-a és 19-e között zajló négyesfogat-hajtó világbajnokságon induló magyar csapatnak. Zolin kívül Dobrovitz József és – amíg ki nem esett maratonhajtásban – Váczi István alkották a hazánkat képviselő különítményt.

Lázár Zoltán a díjhajtásban 7. lett, míg a szombati maratonhajtásban a 14. pozícióban végzett. Összetettben a 9. helyről vágott neki a vasárnapi akadályhajtásnak. A pálya teljesítésének szintidejét 185 másodpercben határozták meg, az időtúllépésért másodpercenként fél hibapontot kaptak a versenyzők.

Egy verőhiba 3 pontos büntetést ért. Zoli ilyet ugyan nem vétett, ám lassú volt, és közel 15 másodperccel meghaladta a szintidőt (199,72 másodperc), amiért 7,36 hibapont került a neve mellé. Ez csupán a 18. pozíciót jelentette számára az akadályhajtásban, összetettben pedig 151,04 hibapontot, és a visszaeséssel egyenértékű 12. helyet.
Dobrovitz József verőhiba nélküli és alapidőn belüli (181,95 másodperc) produkciójával megnyerte az utolsó erőpróbát, és három szám után 149,35 ponttal a 10. lett a világbajnokságon.
Mivel Váczi István sajnos kiesett a szombati maratonhajtásban, összesített eredményt nem ért el. Akadályhajtásban azonban elindult, és 16,13 hibaponttal 3 verőhiba és 14,26 másodperces időtúllépés) a 32. helyen fejezte be ezt a versenyszámot.

A két főre redukálódott, az első napot követően 4., majd a maratonhajtás után egy pozíciót rontó magyar együttes 300,39 hibaponttal megőrizte a 2.100 eurós pénzjutalommal honorált 5. helyét. A világbajnokságot a címvédő és magyar tulajdonú lovakból álló fogatot hajtó ausztrál Exell Boyd meglehetős, több mint 8 pontos fölénnyel nyerte, csapatban pedig a hollandok diadalmaskodtak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online