Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszatrükközték magukat a Gödöllői Bikák

2012-08-10 16:07:46

Első körben az MLSZ Versenybizottsága nem fogadta el az elmúlt szezonban bronzérmet szerzett Gödöllői Bikák nevezését a 2012/2013-as NB I-es futsalbajnokságra. A klub elöljárói megfellebbezték a döntést, de a szövetség illetékesei nem tágítottak. Mi több, a sorsolás elkészítésekor sem számoltak városunk csapatával. A gödöllői fiúk azonban mégis ott lesznek az elitosztály augusztus végén induló idényében.

Értesüléseink szerint a Gödöllői Bikák számára kedvezőtlen versenybizottsági döntést követően beindult a háttérmunka. Ennek az lett az eredménye, hogy az NB I-ből kivágott gödöllői futsalosok fúziós tárgyalásokba kezdtek a legutóbbi NB I-es pontvadászatban 8. helyen végzett Vasas1988 Déli Futsal illetékeseivel. A konzultáció-sorozat odáig vezetett, hogy városunk csapatának tagjai – megtartva a Gödöllői Bikák fantázianevet – pályára léphetnek az augusztus 27-én, hétfőn kezdődő első osztályú bajnokságban. Ráadásul úgy, hogy mérkőzéseiket az egyetemi sportcsarnokban játsszák, és a csapat számos új taggal is bővül.

Úgy tudjuk, hogy a szövetség prominensei azért nem fogadták el a gödöllőiek nevezését, mert a játékosok egyesületeként megjelölt gazdasági társaság, az SE Sports Evolution Kft. nem rendelkezett a szükséges adóigazolásokkal. Alternatív megoldásként – állítólag még a nevezés leadása előtt – felmerült, hogy a gödöllői együttes tagjait átigazolják a Gödöllői Sport Klubhoz, ám ebben az esetben ez az egyesület, mivel NB I-es szakosztályt működtet, elesett volna a vállalkozások társasági adójából (TAO) elkülönített céltámogatás jelentős részétől.

Az egyfajta trükközésnek nevezhető történet további részleteivel kapcsolatosan Pecze Dániel, a Gödöllői Sport Klub elnöke hírportálunknak elmondta, hogy a gödöllői teremfocisták a jövőben a fővárosiakat eddig is foglalkoztató 1988 Déli Football Club igazolt játékosai lesznek, és a Baranyai Pál, Szente Tamás alkotta edződuó irányításával, valamint az egykori gödöllői sikerkovács tréner, Kis János szakmai segítségével vágnak neki a férfi futsal NB I. új szezonjának. Első meccsüket augusztus 27-én, hétfőn a Rubeola FC Csömör gárdája ellen vívják az egyetemi sportcsarnokban.

Az elitbajnokság a korábban megszokott 12 csapat helyett tizeneggyel rajtol, és változik a lebonyolítási rendszere is: immár nem egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a rájátszás, hanem felső- és alsóházi ütközeteken dől el a végső helyezések sorsa.

Egyelőre még nem tisztázottak a feltételek, de felmerült, hogy a Gödöllő-Vasas fúziónak olyan következménye is lesz, hogy egy, a feltörekvő tehetségekből verbuvált formációt – kihasználva az MLSZ által biztosított, nevezési- és játékvezetői díjra vonatkozó 90 százalékos kedvezményt – beneveznek az NB II-be.

További hír, hogy a gödöllői futsalosok képviselik majd a szakágat a szeptember 1-jén, szombaton, a telki edzőközpontban megrendezendő FociFesztiválon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online