Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa-bajnoki bronzérmes Tóth Krisztina

2011-10-11 17:38:26

A bronzérmet érő elődöntőig menetelt a gödöllői Tóth Krisztinát is soraiban tudó nemzeti válogatott a lengyelországi Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina, Tóth Krisztina alkotta magyar csapat a csoportmérkőzések során valamennyi ellenfelét legyőzte: Szerbiát és Szlovákiát egyaránt 3-0-ra múlta felül, míg a házigazda lengyelek ellen 3-2 arányban diadalmaskodtak a lányok. A negyeddöntőben Németország volt az ellenfél. Mivel a fordulatos, drámai labdamenetekkel tarkított ütközet 3-2 arányú magyar sikerrel zárult, következhetett a címvédő és számos ázsiai honosítású játékossal felálló hollandok elleni elődöntő.

Ez a csata sem szűkölködött izgalmakban, ám a végén az „eur-ázsiaiak” örülhettek a 3-2 arányú győzelemnek, amivel bejutottak a fináléba. A magyar női csapat legutóbb három éve nyert érmet Európa-bajnokságon. Akkor – ki más, mint a hollandok mögött – ezüstérmesek lettek.

Az október 16-án záruló kontinensviadal csütörtökön az egyesek és a párosok versenyével folytatódik. A 2008-ban Gödöllő díszpolgárává választott, világbajnoki bronzérmes és hétszeres Európa-bajnokTóth Krisztina egyéniben és – Póta Georginával az oldalán – párosban is érdekelt a további küzdelmekben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online