Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kenyérszegés a szívek városában

2011-08-20 21:07:42

A tavalyi, alsóparki kitérő után idén az időközben megújult főtéren rendezték meg az Augusztus 20-i városi ünnepséget Gödöllőn. Az eseménysorozat ezúttal hagyománytöréssel párosult, mivel a település legrangosabb kitüntetésének 1996-os újraalapítása óta először fordult elő, hogy elmaradt a díszpolgár-avatás.

A főtéri programot a Gödöllő Városi Fúvószenekarral térzenéje vezette fel. A zenei formációt Ella Attila dirigálta. Ezt követően a cserkészcsoportok ünnepélyes zászlóbehozatalát és a nemzetiszínű lobogó Himnusz hangjaira történt felvonását kísérhették figyelemmel az érdeklődők, akik szemtanúi lehettek annak is, hogy a történelmi egyházak gödöllői képviselői, Albert Gábor evangélikus, Sivadó János görögkeleti és Tar Zoltán református lelkészek – Annus Réka népdalénekes közreműködésével – megáldották az Új Kenyeret, amit Gémesi György szegett meg.Városunk polgármesterének lendületes, a szentistváni örökség napjainkban is aktuális értékrendjét méltató ünnepi beszéde után levetítették a Gödöllő, a szívek városa című, közel hétperces imázsfilmet. A helyi nevezetességek vonzerejét életképekkel kitöltő alkotást a Rokkka zenekar dallamai és Benedek Krisztina éneke tették teljessé.

A folytatásban a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezetésével lépett színpadra. A nagysikerű koncerten Erkel Ferenc: Hunyadi László-nyitány, Liszt Ferenc: II. Magyar rapszódia, Kodály Zoltán: Marosszéki táncok, valamint Johannes Brahms: III. és IV. Magyar tánc című műveit hallhatta a népes publikum.
Az Augusztus 20-i gödöllői ünnepi est programját néhány perces tűzijáték és Sóki Ferenc tárogatózenéje zárta.

Címkék

augusztus 20


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online