Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is elérhető lesz a készpénzmentes fizetés a Volánbusz járatainak fedélzetén

2024-06-03 09:51:25

Régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg hamarosan a Volánbusznál: idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után Pest vármegye területén – így Gödöllőn is – közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, ezt követően pedig országszerte megkezdődik a telepítésük.

A Volánbusz az idei év elején egy hónapon át vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét, ami a hatékonyabb, integrált utastájékoztatást, jegyértékesítést és forgalomirányítást lehetővé tevő, úgynevezett, Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer keretében, a fedélzeti eszközök funkcióinak bővítésével valósul meg.

A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően június második felében immár megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így szeptember végéig összesen 5.330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál.

A fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok természetesen nem csak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket – olvasható a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának hírportálunkhoz eljuttatott közleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online