Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Választás 2024: polgármester-jelölt nélkül „ébresztené fel” Gödöllőt a Momentum

2024-04-23 10:54:55

A párt gödöllői szervezetének közösségi oldalán közzétett lista alapján a Momentum nem indít polgármester-jelöltet településünkön a június 9-ére kiírt önkormányzati választáson, ráadásul, a 10 helyi körzetből csak nyolcban lesznek kandidálói. Hogy kik? Nos, ők.

Vámos Péter (II. számú választókerület), Csákvári Norbert (III. számú választókerület), Lédermayer Regina (IV. számú választókerület), Varsányi Áron (V. számú választókerület), Kiss Milán Márk (VII. számú választókerület), Zarándi Eszter Viktória (VIII. számú választókerület), Hegedűs Péter (IX. számú választókerület), Gombkötő Róbert (X. számú választókerület).
A névsorból és a beosztásból kitűnik, hogy a máriabesnyői I-es körzet, valamint a belvárosi-palotakerti VI-os körzet azok, ahol a választókerületi szavazólapon nem lesz Momentumos jelölt. Többek között ennek okáról is kérdeztük Varsányi Áront.

A Momentum Mozgalom Gödöllői szervezetének elnöke, a párt országos szóvivője elmondta, hogy azokban a kerületekben indítanak jelölteket, ahol a legjobb momentumos eredményekre számítanak, listájukról pedig később tesznek bejelentést.

- Mire gondoltatok, amikor megfogalmaztátok a Gödöllő legyen élő, európai! szlogent? Ezek szerint nem tartjátok élőnek és európainak a várost?
- Gödöllő egy agglomerációs nagyváros, több mint 30 ezer itt élő emberrel és egy egyetemmel. Közlekedési csomópont, átmegy a településen az M3-as autópálya, a 3-as főút, itt van a végállomása a gödöllői HÉV-nek, illetve a Volánbusznak és a MÁV-nak is van Gödöllőn pályaudvara. Ezek mellett turisztikai látványosságokban is bővelkedik a város, hiszen itt van Magyarország egyik legszebb kastélya, a Grassalkovichok által építtetett Gödöllői Királyi Kastély. Azonban Gödöllő nem tudja kihasználni ezen adottságait és előnyeit. A városban élők nagy része nem csak munkája miatt, hanem szabadideje minőségi eltöltése miatt is Budapestre utazik, ezért Gödöllőn nem alakult ki a megfelelő közösségi élet és nincsenek ezeket az igényeket kielégítő közösségi terek, emiatt településünk pedig egy alvó város lett.

- Mindebből logikusan az következne, hogy a Momentum teljes csapattal és polgármester-jelölttel indul a választáson, ami megnövelné mandátumszerzési esélyeit. Ehhez képest se polgármester-jelölt, se teljes körzeti jelölti lista. Miért?
- Gémesi György polgármesterségét támogatjuk, azonban szükség van a momentumos elképzelések és érdekek képviseletére is a közgyűlésben. Gödöllőnek is szüksége van közvetlen EU-s forrásokra, ezek lehívásában segítséget nyújthatnak a polgármesternek és az egész városnak a Momentum képviselői. A Momentum képviselőjelöltjei ezért szeretnék elérni, hogy Gödöllő legyen élő, európai város!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online