Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tartsuk közösen életben a gombfocit Gödöllőn!

2024-01-22 10:59:04

Van egy hagyományosan magyar játék, amit közel száz éve játszanak hazánkban. Eleinte télkabátokról levágott gombokkal, majd bakelitből nyomott játékosokkal, házilag esztergált és kézre csiszolt gombokkal, ma már műanyag, sőt, 3D technológiával előállított figurákkal rivalizálnak a különleges szenvedélynek hódolók. Igen, a gombfoci élt, él és remélhetően még sokáig élni fog!

A közösségi oldalak használatával a kis helyi gombfocis közösségek egymásra találtak, ma már számtalan torna szerveződik, van egyéni és csapatbajnokság, és a legnagyobb közösségi oldalon már ezret meghaladóan követik a gombfocis eseményeket.

Január 20-án Gödöllőn, az IPOSZ Dózsa György úti székházában rendeztek barátságos gombfoci-mérkőzéseket. Az eseményről a kiélezett asztali csaták főszervezője, Csikós Csaba (képen jobbra) számolt be:
-  Gödöllő adott lehetőséget arra, hogy két gombfocis közösség, a Miskolci GombÁszok, illetve az Igazi Finomkezek csapatának tagjai összemérjék ügyességüket. Öt pályán, csapatonként öt-öt fővel, összesen ötven mérkőzést játszottak, remek hangulatban, minden igazi tét nélkül, hiszen az év elején járunk, és a játékosok minden alkalmat kihasználnak, hogy formába lendüljenek a 2024-es szezon előtt. Voltak remek mérkőzések potyogtak a gólok. A küzdelmet végül, szoros mérkőzésen az Igazi Finomkezek nyerték meg.

Csikós Csaba az eseménnyel kapcsolatosan azt is elmondta, milyen jó lenne, ha Gödöllőn is élne ez a szép, és izgalmas játék, ahol a hagyományok ápolásán túl, remek kézügyességre tehetnek szert a játékosok, ráadásul, szórakoztató formában.
- Biztosan vannak a városban idősebbek, akik fiatalon, gyermekkorban játszották ezt a játékot, nekik is vannak gyermekeik, unokáik, akiket meg lehetne ismertetni ezzel a remek játékkal.


Ha erre igény mutatkozik, pályákat, gombokat, minden szükséges eszközt biztosítani tudnak, és szeretettel várják a jelentkezőket ezen az email-címen.
Tartsuk közösen életben ezt a játékot! – zárta gondolatait Csikós Csaba.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online