Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőt is érintette az ivóvíz-víziközműrendszerek műszaki állapotának felmérése

2024-01-05 13:22:48

Diagnosztikai vizsgálatok zajlottak a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) működési területén az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében. Az ivóvíz-víziközműrendszerek műszaki állapotát elsősorban a másodlagos vízminőség-romlás megelőzése, illetve kezelése, valamint a vízveszteségek és az irreális üzemeltetési költségek csökkentése céljából mérték fel. A projekt a megvalósításra elnyert vissza nem térítendő 493,47 millió forint támogatásból valósult meg, amit a kedvezményezett Nemzeti Vízművek Zrt. vezetett. A Gödöllőt is érintő projekt munkálatai tavaly március 16-án kezdődtek meg és decemberben fejeződtek be.

Érdeklődésünkre Virág László, a DMRV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Gödöllőn a Blaháné úton egy NA 400 milliméteres átmérőjű azbesztcement vezeték állapotfelmérésére került sor, 1600 méter hosszban.
- A vizsgálattal – az érintett vezetékszakaszon túl – Gödöllő és a Duna Balparti Regionális Vízellátó Rendszeren üzemelő hasonló korú, átmérőjű és anyagú vezetékekről is fontos, az állapotára vonatkozó információt kapnunk. Az eredmények alapján kijelenthető, hogy a szóban forgó távvezetékek állapota Gödöllő ivóvízellátását nem veszélyezteti, közvetlen beavatkozásra, ezeknek a vezetékeknek az azonnali cseréjére nincs szükség.  Társaságunk a közép- és hosszútávú felújítási, pótlási terveiben szerepeltetni fogja az érintett vezetékek ütemezett és szakaszos rekonstrukcióját.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online