Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Traffiboxot telepítenek Gödöllő keleti határába, az incsői lakópark behajtójának közelébe

2023-12-16 09:14:01

Nettó 3.822.000 forintba kerül az a traffibox, amit hamarosan a Gödöllőt átszelő Szabadság út (3-as főút) máriabesnyői, kanyarban lévő szakaszára, a 33-as kilométerszelvény közelébe telepítenek. A közlekedés biztonságát várhatóan javító berendezés elkészítésére és kihelyezésére a fedezetet a gödöllői önkormányzat a város költségvetési tartalékának terhére biztosítja.

A december 14-i képviselőtestületi döntést szakmai előkészítés előzte meg, amiben részt vettek a rendőrség, az önkormányzat, valamint a szóban forgó út kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. A konzultáció alapján a fix talapzaton álló, de tengelye körül elforgatható traffiboxot az incsői lakóparkhoz vezető behajtó közelében helyezik majd el.

A kétirányú sebességmérésre alkalmas, vandálbiztos, árnyékolóval ellátott eszköz kiépítését a budapesti székhelyű metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. szakemberei végzik, a sebességmérő készüléket pedig a rendőrség telepíti és működteti.

Az előterjesztést véleményezte Klement Péter közbiztonságügyi tanácsnok, a máriabesnyői körzet önkormányzati képviselője (Szövetség Gödöllőért), akik – mások mellett – fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a traffibox várhatóan segíti majd a lakópark és a temető biztonságosabb megközelítését. Jelenleg ugyanis a lakóparkba való bekanyarodás – a 60 kilométer/órás sebességkorlátozó tábla ellenére – rendkívül nehéz a sebességhatárt túllépő járművezetők miatt, sokszor a szabályosan be- és kihajtó lakók szenvednek el balesetet a gyorshajtók figyelmetlensége és fegyelmezetlensége következtében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online