Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi kell ahhoz, hogy jól megfizetett könyvelők legyünk?

2023-09-26 15:03:38

A legtöbb fiatalnak 18 évesen még fogalma sincs arról, hogy a továbbtanulás tekintetében merre induljon, mit tanuljon, mert még nem rajzolódott ki a fejükben, hogy milyen munkakörben szeretnének dolgozni.

Sokan pedig még felnőttkorukban is hasonló problémával küzdenek, ráadásul ők már úgy vannak vele, hogy eljárt felettük az idő, és már nem akarnak 3-5 évet újra iskolapadban tölteni. Szerencsére erre nem feltétlenül van szükség.

Ha például valaki a manapság oly népszerű könyvelő állásban kíván elhelyezkedni, akkor ahhoz elegendő egy OKJ végzettség is. Annak megszerzését követően pedig számos munkalehetőség közül lehet választani például a https://szigetvarallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling linkre kattintva.

Persze, ez a munka sem való mindenkinek. Ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni benne, az alábbi készségekkel, tulajdonságokkal kell rendelkeznünk.

Kimagasló koncentrálóképesség
Egy könyvelő egész nap böngészi a számlákat, bizonylatokat, ellenőrzi és rendszerbe viszi az adatokat, ha pedig arra van szükség, akkor számításokat is végez. Erre pedig csak akkor vagyunk képesek, ha hosszú órákon keresztül egy helyben tudunk ülni, és koncentráltan tudunk dolgozni.

Ha valakinek a figyelmét könnyen meg tudja zavarni valami, vagy ha hiába is próbálkozik, nem tud hosszasan egy adott feladatra koncentrálni, akkor számára a könyvelés inkább teher lesz, mintsem egy élvezetes munka.

Magas fokú precizitás
A könyvelőnek minden gazdasági eseményt a számlán, bizonylatokon szereplő adatok alapján kell felvinnie a cég saját rendszerébe. Amikor meghatározza a járulékokat vagy a fizetendő adókat, akkor is számadatokkal kell dolgoznia.

Elég egy hibás számítás vagy egy nem megfelelő helyre felvitt adat, és máris hibás lesz a könyvelés, ami egy esetleges NAV-ellenőrzés vagy könyvvizsgálat esetén azonnal kiderül. A hibás adatok ráadásul komoly következményeket és akár bírságokat is maguk után vonhatnak.

Ha tehát könyvelőként sikeresen szeretnénk helyt állni, akkor mindenképp magas fokú precizitással kell rendelkeznünk.


Rendszerben való gondolkodás
Egy könyvelőnek tudnia kell rendszerben gondolkodni, átlátni a folyamatokat, észrevenni az összefüggéseket, sőt, az önellenőrzések során a hibákat is. Ehhez a munkához mindenképp logikus gondolkodás és analitikus szemléletmód szükséges.

Könyvelőkre manapság egyre nagyobb kereslet van, hiszen egyre több cég, vállalkozó jelenik meg a piacon. Ahhoz pedig, hogy törvényesen tudjanak működni, nélkülözhetetlen a folyamatos, előírásoknak megfelelő könyvelés: ehhez szükségük van egy hozzáértő szakember munkájára.

Ha tehát rendelkezünk a fent említett készségekkel, tulajdonságokkal, és úgy érezzük, szívesen dolgoznánk pénzügy területen, akkor mindenképp megéri könyvelői végzettséget szerezni. Ha így teszünk, garantáltan nem maradunk állás nélkül. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online