Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda iskolai világbajnokság: ezüstéremmel térhet haza Izraelből a gödöllői Szabó Anna

2023-05-22 15:08:21

Május 17-22. között az izraeli Bat Yam adott otthont a strandröplabdázók – Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) által rendezett – iskolai világbajnokságának. A középiskolás (U18) lányok versengésében érdekelt volt a négy évvel ezelőtt aranyérmet szerzett Szabó Anna (Gödöllői RC, balra) és Kun Stefánia (Strandröplabdázásért SE) alkotta kettős is.

A csoportmérkőzések során a Kleczli Csaba szakmai támogatását élvező magyar lányok 2-0 arányú sikert arattak a brazilok és az izraeliek ellen, és 2-1 arányban múlták felül az amerikai duót. Csoportgyőztesként egyből a negyeddöntő résztvevői lettek, ahol a ciprusi páros következett. A magyar lányok nagy csatában, 2-1 arányú sikerükkel ezt az akadály is letudták, és készülhettek az elődöntőre.

A döntőbe az ukrán kettősön keresztül vezetett az út. Annáék magabiztos győzelmet arattak, az első játszmát 21-8, míg a másodikat 21-9 arányban nyerték, és bejutottak a május 22-i világbajnoki fináléba, ahol a már korábban felülmúlt brazil kettős vár rájuk.

Az aranyérem sorsáról döntő mérkőzés első játszmáját a magyar lányok 21-16 arányban nyerték. Ezt követően azonban sok rossz döntést hoztak, így a második szett 21-9 arányban a braziloké lett. A mindent eldöntő harmadik felvonásban 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a riválisok, majd a dél-amerikai kettős három ponttal ellépett, és néhány perc elteltével 15-11 arányban elorozta a legfényesebb medáliát Szabó Annáék elől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online