Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kutyák biztonságos szállítása az autóban

2023-04-18 10:06:39

Igazán sokan tartanak ma kutyát kis hazánkban. Egy reprezentatív felmérés azt az eredményt adta, hogy minden második embernek van bundás kedvence, és ezek közül több mint ötven százalék autóval is rendszeresen szállítja kisebb vagy nagyobb háziállatát.

Ennek ellenére a kutyatulajdonosok közül nagyon kevesen használnak megfelelő rögzítőeszközöket ekkor, pedig ezzel veszélyeztethetik a kutyájuknak, az autó többi utasának és más autósoknak is a biztonságát.

Hogyan tudod biztonságosan szállítani az autóban?
Ha szőrös pajtásodat az autóban is biztonságban szeretnéd tudni, nézz körül a Falatozoo.hu állateledel webáruház utazás oldalán. Itt nagy választékban találsz olyan rögzíthető boxokat és speciális hámokat, amelyekkel a kutyádat ugyanolyan biztosan be tudod kötni, mint magadat vagy a többi utast is.

Ezekkel a passzív biztonsági eszközökkel komoly sérüléseket lehet megelőzni, hiszen egy nagyobb fékezéskor nem csak mi, kétlábúak, hanem négylábú barátaink is kirepülhetnek a helyükről. Nagyobb sebesség esetén pedig még az életük is múlhat a megfelelően megválasztott biztonsági eszközön. A hozzáértők szerint kutyát soha nem szabadna ölben szállítani az autóban vagy csak az ülésre ültetve, legyen bármilyen apró is.

Védekezz praktikus biztonsági védőeszközökkel!
A négytappancsú kedvenceket igen gyakran lehet látni egyedül ülni a hátsó ülésen mindenfajta bekötést mellőzve. Ez nemcsak a hirtelen fékezések miatt teremthet balesetveszélyes helyzeteket, hanem váratlanul olyan inger érheti a kutyát, amelyre nagyon hevesen reagálhat: ugatásba kezdhet vagy előre is ugorhat.

Ez pedig akár még a vezetőt is megzavarhatja annyira, hogy egy pillanat alatt megtörténhet a baleset. Megfelelő autós biztonsági övvel, ami a kutya hámjához kapcsolható, nagyon sokat tehetsz te is felelős gazdiként, hogy ne adódhassanak ilyen gondok. Nagyon praktikus eszköz a személygépkocsikban a térelválasztó háló, ahol leválasztható a kutya és a vezető tere, védekezve ezzel a fent vázolt veszélyhelyzetek kialakulása ellen.


Óvd, ahogy csak tudod!
A felelős gazdik minden vésztől meg szeretnék kímélni hűséges szőrös barátjukat. Meg is tesznek tehát mindent annak érdekében, hogy autós utazás esetén is a célállomásra ugyanolyan állapotban érhessenek el együtt, mint ahogyan elindultak.

Olyan biztonsági eszközöket alkalmaznak ehhez, amiket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki és alkottak meg: hámot, biztonsági ülést, biztonsági övet, zárható, rögzített boxot. Nem hagyják egyedül ülni szabadon a hátsó ülésen. Nem engedik soha, hogy az eb kidugja a fejét a mozgó járműből, mert ez nagyon veszélyes lehet, és soha nem teszik be a csomagtartóba, ahol a gazdi nélkül, a sötétben a helyzetet rendkívül félelmetesnek élhetné meg.

Minden kutyagazdi felelősséggel tartozik négylábú pajtásáért minden helyzetben. Tégy meg te is mindent, hogy jól érezhesse magát az autóban utazás közben is! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online