Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A csendes kilépés jelensége, és ami mögötte van

2023-01-15 10:23:47

A quiet quitting, más néven csendes kilépés egy kissé megtévesztő elnevezés, ami nem a felmondásra utal. Ennek fő jellegzetessége, hogy a dolgozók a szerződésükben rögzítetteket teljesítik: se nem többet, sem kevesebbet. Vajon milyen rejtett problémákat jelenthet ez?

Mi zajlik a csendes kilépés hátterében?
Ez a jelenség egyáltalán nem újkeletű, valójában egy visszafogott tiltakozás a negatív munkahelyi élményekkel szemben, tekinthetünk rá afféle ellenforradalomként is. Azon a felvetésen alapszik, hogy az emberek azért élnek, hogy dolgozzanak. A folyamatos munka azonban egy idő után ahhoz vezet, hogy elmosódnak a határok a magánélet és a munka között, ennek megkoronázásaként a kiégés, túlhajszoltság szinte már törvényszerű.

A csendes kilépés azonban nem a munkakerülésre utal, sokkal inkább a megbecsülés hiányára, melynek kezelése létfontosságú. Ennek menedzselésében nyújtanak segítséget a CHEQ megoldásai, vagyis egy vállalati belső kommunikációs rendszer kiépítése.

A hatékony információáramlás alapja az, hogy kétirányú és mérhető legyen. Minél több csatornán kell áthaladnia, annál nagyobb az esély a torzulásra, és a félrevezető hírek terjedésének valószínűsége nő. Ellenben a kommunikációs stratégia megtervezésével, akár az üzenetek időzítésével jelentősen javítható a dolgozói elégedettség. Így elejét vehetjük a pletykáknak, hiányos információknak, és lehetőséget kínálunk a munkavállalóknak is, hogy aktívabbak lehessenek a cég életében javaslataikkal.

A quiet quitting következményei
A csendes kilépő kollégák idővel besokallnak, hogy a kemény munkájuk jutalma megbecsülés helyett még több teher. Ugyanis a motiváció és a pozitív munkaélmény fenntartásához szükség volna jutalmakra, célokra, és maga a munka élvezetére is. Egy olyan állapotban, amiben a dolgozó már nem érzi, hogy munkájának van értelme, pillanatok alatt lerombolódik az elkötelezettség is.

A fő probléma tehát nem az, hogy kizárólag annyit végeznek el, amennyi a munkaszerződésben rögzítve van, hanem az, hogy nem számítanak fejlődési lehetőségre. Ez pedig elindíthat akár egy felmondáshullámot is. Ilyenkor a munkavállalók többsége már nem lát előrelépési lehetőséget, gyakran nincs is vágyuk a fejlődésre, nem keresik a kihívásokat. Ez ellen mindenképpen tenni kell, hiszen az egész vállalat jövőjét meghatározhatja.

A megelőzés kulcsa a hatékony vállalati kommunikáció és a pozitív munkahelyi légkör megteremtése.


Konkrét lépések a csendes kilépés megakadályozására

A kollégák véleményének kikérése is rengeteget számít. Azáltal, hogy ötleteikkel, javaslataikkal hozzájárulhatnak a cég fejlődéséhez, sokkal inkább megbecsülve érezhetik magukat.

Bőven akadnak olyan dolgozók, akik nem szeretnek panaszkodni, és egyből a HR-osztályhoz fordulni, ehelyett viszont egy anonim bejelentés egy fórumon keresztül sokat segíthet. Ahol direkt módon jelezhetik a zavaró tényezőket. A hatékony belső kommunikáció kiépítése elengedhetetlen a dolgozói elégedettség fenntartásához, ezáltal a csendes kilépés elkerülhető. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online