Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan érjük el az idegen szavak szótárát?

2022-12-08 18:51:39

Régebben, ha találkoztunk egy idegen szóval, amit meg akartunk ismerni, akkor elegendő volt, hogy levettük a könyvespolcról az idegen szavak szótárát, felütöttük a vonatkozó oldalon, és meg is kaptuk a választ. Azóta nagyot változott a világ, az emberiség egy részének eltűntek a könyvek a polcairól és helyette az interneten vagy e-bookon olvasnak.

Hol találjuk meg gyorsan a kifejezéseket?
A digitalizáció nagy fokú előretörésének hatására azt tapasztalhatjuk, hogy már mindenféle információ terjed a világhálón, és sokszor nagyon nehéz dűlőre jutni, hogy vajon az adott oldal és annak adatai megbízhatóak-e. Így vagyunk a webáruházakkal és a cikkekkel is, amiket az interneten olvasunk.

A jelentese.hu oldal idegen szavak szótára biztosan segítségünkre lesz függetlenül attól, hogy a munkahelyünkön vagy pedig a magánéletünkben merül fel egy-egy idegen szó, amelynek gyorsan szeretnénk megtalálni a jelentését.

Megtalálni mindent egy helyen
Sokszor tapasztaljuk, hogy órákba telik, míg megtaláljuk egyáltalán azt az oldalt, ahol választ kaphatunk a kérdéseinkre. A jelentese.hu egy olyan egyedülálló portál, ami összegyűjtötte korunk számítógépen dolgozó vagy játszó felnőttei, gyerekei számára a legfontosabb szótárakat, kifejezés gyűjteményeket. Így nem kell sok időt eltölteni a kereséssel, és egy helyen mindent gyorsan megtalálhatunk.

A szótárak használata ingyenes, és folyamatosan bővül. A kereső rész alatt érdekességképpen található egy lista, ami tartalmazza a legújabban felvett szavakat. A mellette lévő oszlop pedig találomra bemutat ismeretlen szavakat, amiknek elolvashatjuk a magyarázatát.

A jelentese.hu weboldal azért is különleges, mert mi magunk is bővíthetjük. Az oldal alján található egy link, hogy Új szócikk felvitele, ezen keresztül vihetjük fel az új kifejezést, amelynek a forrását is meg kell jelölni.


További hasznos szótárak

A jelentese.hu portál összesen nyolc témakörben csoportosította a kulcsfontosságú és hasznos szógyűjteményeket. Az angol napjaink világnyelve, nagyon sok embernek szükséges ez a nyelv a munkájához, vagy pedig csak szórakozásból szeretne tanulni angolul, netán angolul néz filmeket, lefordít angol dalszövegeket.

Az előbbihez nyújt nagyszerű segítséget az online elérhető angol-magyar és magyar-angol szótár, ami ráadásul, hangosszótárként is működik. A szó melletti ikonra kattintva több kiejtés közül is lehet választani, például, brit vagy amerikai angol, férfi vagy női kiejtést szeretnénk hallgatni.

A jelentese.hu oldalnak egyik nagy különlegessége a gamer szótár, ami a játékosok által használt kifejezéseket, szófordulatokat és rövidítéseket tartalmaz. Nagy segítségünkre lehet, ha gyermekünk által a videojátékozás közben használt furcsa szavak jelentésére vagyunk kíváncsiak.

Sokaknak nagy kedvence a szinonimaszótár, hiszen egyre többen végeznek valamilyen számítógépes munkát, ráadásul home office-ban, amikor is nehéz bárkitől is segítséget kérni, ha nem szeretnénk a szavakat megismételni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online