Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kizárólag ellenzéki jelölőszervezeteket bírságolt meg a gödöllői választási bizottság

2022-03-02 14:23:35

Március első napján fontos döntéseket hozott a Pest megyei 6-os számú választókerület választási bizottsága. A dr. Szőke Pál vezetésével működő testület – mások mellett – az alábbi kérdésekben foglalt állást:

• A gödöllői központú választókörzet egyéni országgyűlési képviselői mandátumára összesen nyolcan jelentkeztek be, ám csak hat/hét kandidáló indulása várható. A választási bizottság – a szükséges, legalább 500 darab érvényes ajánlás formai okok miatt bekövetkezett hiánya miatt – elutasította a Magyar Munkáspárt, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közös jelöltjének nyilvántartásba vételét. A döntés megfellebbezhető.
Egyelőre kérdéses a Normális Élet Pártja jelöltjének indulása is, miután állampolgári panasz érkezett arra vonatkozóan, hogy egy ajánló személy adatai hozzájárulása nélkül szerepeltek az ajánlóíven. Az ügyben értesülésünk szerint rendőrségi feljelentés is született. A jelöltet – miután a bizottságnak nincs nyomozási hatásköre – február 25-én nyilvántartásba vették, azt azonban még nem tudni, hogy a szavazólapon maradhat-e
a neve.

• Az ajánlóívekkel hiánytalanul csupán a független, a kormánypárti és a NÉP-es jelölt tudott elszámolni hiánytalanul, a többi jelölőszervezetnek bírságot kell fizetni. Lássuk, mennyit!
- Magyar Kétfarkú Kutyapárt 15.000 forint
- Magyar Munkáspárt, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom 7.000 forint
- Mi Hazánk Mozgalom 5.000 forint
- Megoldás Mozgalom 5.000 forint
- DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd 1.000 forint

• Eldőlt, hogy a külképviseleteken leadott szavazatok és az átjelentkezéssel szavazók szavazatainak számlálása a Szabadság út 23. szám alatt lévő Civil Házban (Gödöllő, 22-es szavazókör) történik meg április 3-án.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online