Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői bronzérem az ITF Taekwon-do Európa-bajnokságról

2021-12-03 17:45:45

Hosszas felkészülés után 3 fő képviselte a Gödöllői Contact ITF Taekwon-do Sportegyesületet, valamint Gödöllő városát és Magyarországot a küzdő-sportág november végén megrendezett Európa-bajnokságán. A kontinensviadalnak La Nucia, a festői spanyol város adott otthont, ahol 28 ország, mintegy ezer sportolója mérette meg magát küzdelem, formagyakorlat, erőtörés és speciáltörés versenyszámokban, felnőtt és ifjúsági korcsoportban.

A Magyar Válogatott 25 fős csapattal vágott neki a vírus miatt már két éve szünetelő Európa-bajnokságnak. A válogatott keretet Könczöl Alexandra és Lovász Hanna versenyzőként erősítette, Kókai Zsolt pedig edzőként utazhatott.
A megmérettetések reggeltől késő estig zajlottak, ami komoly fizikális és mentális megterhelést mért a sportolókra. A gödöllői versenyzők a kontinensviadal folyamán végig koncentráltan és odaadóan versenyeztek, amivel sokak elismerését kivívták.


A képmontázson éremmel a nyakában és gyakorlat közben látható Lovász Hanna első Európa-bajnoki fellépésén jó teljesítménnyel bronzérmet szerezett felnőtt női csapat erőtörés kategóriában, ami nagyon bíztató és előremutató a jövőre nézve.
Könczöl Alexandra felnőtt női 4-6 Dan formagyakorlat kategóriában kimagasló formában versenyzett: először német ellenfelét búcsúztatta, majd később a többszörös világbajnok ellen – a bírák szerint – alulmaradt, de a szerencsétlen sorsolás ellenére is az 5. helyen végzett. A gödöllői versenyzők felkészítését Kókai Zsolt 5 Dan-os mester koordinálta.

A Magyar Válogatott összesen 4 éremmel térhetett haza Spanyolországból, 1 ezüst és 3 bronz felosztásban. A következő év is tartogat kihívásokat a csapat számára, ugyanis a 2022. évi Európa-bajnokságot áprilisban, Horvátországban rendezik meg, ahol az előzetes várakozás szerint a mostanihoz hasonló eredményekért szállhatnak harcba a versenyzők – tájékoztatta hírportálunkat Kókai-Novák Gabriella, a Gödöllői Contact ITF Taekwon-do Sportegyesület elnökhelyettese.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online