Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ajánlás született Szörényi István posztumusz díszpolgári címére

2021-04-09 10:18:32

A Szövetség Gödöllőért önkormányzati képviselőcsoport két tagja, dr. Péterfi Gábor és Máthé László levelet írt Gémesi György polgármesternek, amiben azt javasolják, hogy ebben az évben a március 1-jén, 76 éves korában elhunyt rúdugró szakedző, Szörényi István legyen a város díszpolgára.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében elrendelt veszélyhelyzetben a településvezetők önállóan dönthetnek, így egyelőre (várhatóan május 23-ig) a díszpolgári cím odaítélésében is. Normál körülmények között Gödöllőn – a beérkezett ajánlások mérlegelését követően – általában júniusban dől el, hogy augusztus 20-án ki veheti át a város legrangosabb kitüntetését.

A szóban forgó javaslattal annyi „gond” van, hogy az elismerés odaítélésének feltételeit szabályozó önkormányzati rendelet kimondja: a díszpolgári cím posztumusz nem adományozható. Hogy ez mégis megtörténhessen, módosítani kell a helyi jogszabályt, ami – Gémesi György posztumusz díjazással kapcsolatban korábban kifejtett nézetét alapul véve – meglepetés lenne.

Az 1996-ban újraalapított gödöllői díszpolgári cím történetében eddig 24 személy vehette át a kitüntetést igazoló oklevelet és a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, valamint két személy esetében (Remsey Jenő és Csiba József) megerősítették az önkormányzati éra előtt számukra odaítélt elismerést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online