Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új rendőrfőkapitánya lesz Pest megyének

2019-12-19 10:32:11

Dr. Mihály István rendőr vezérőrnagy december 18-án ünnepélyes keretek között adta át a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját dr. Nagy László rendőr dandártábornoknak – olvasható a police.hu oldalon.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepélyes állománygyűlésén köszöntek el dr. Mihály István rendőr vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitánytól (kéen balra), aki a hivatásos szolgálat felső korhatárának elérése miatt – 2019. december 31-ei hatállyal – nyugállományba vonul. A vezérőrnagy több mint negyven éven át teljesített hivatásos rendőri szolgálatot.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság új vezetőjének, dr. Nagy László rendőr dandártábornoknak (képen jobbra) 2020. január 1-jén hatályba lépő kinevezési okmányát az állománygyűlésen Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója adta át. Az új rendőrfőkapitány kinevezését megelőzően, 2013 májusától a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette.


A tisztségéből távozó megyei főkapitány, dr. Mihály István személye több szálon is köthető Gödöllőhöz, hiszen korábban városunkban élt, édesapja pedig 1981-et megelőzően huszonöt évig volt a vezetője a Gödöllői Rendőrkapitányságnak. Tizenkét esztendővel ezelőtt, 2007 szeptemberében az élet úgy hozta, hogy az akkor még ezredesi rangban lévő Mihály István felmenője nyomdokaiba léphet, hiszen kinevezték a Petőfi Sándor utcai kapitányság élére.
Ezt a tisztséget 2010 november elejéig töltötte be, amikor a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság irányításával bízták meg. A magyar rendőrségen belül két évvel később végrehajtott személyi változások következtében a rendőrségi főtanácsosi és címzetes egyetemi docensi titulust is viselő, jogi és túsztárgyalói végzettséggel rendelkező tábornok 2012. szeptember 1-jén kezdte meg munkáját a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság élén.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online