Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Májustól lecserélik a gödöllői sportcentrum üzemeltetőjét

2019-04-30 11:00:10

Idestova tíz esztendeje, hogy lezárult a Táncsics Mihály úti sportcentrum fejlesztésének első üteme, és létrejött a sátorfedéssel ellátható műfüves pálya, illet ennek szomszédságában két salakos teniszpálya. Egy évvel később, 2010 kora nyarán elkészült a füves centerpálya (312 férőhelyes lelátóval) és a – 2013-ban pályázati támogatásból megvalósított nagy műfüves pálya építése miatt később felszámolt – strandfocizásra, strandkézilabdázásra, illetve strandröplabdázásra használható homokkal borított pálya.

A létesítmény első üzemeltetője egy gazdasági társaság volt, majd 2011. július 1-jétől a VÜSZI Kft. munkatársaira hárult ez a feladat. Néhány nap múlva, vagyis, május 1-jétől 2022. április 30-ig a helyzet ismét változik, hiszen – a két salakos teniszpályát és a nagy műfüves küzdőteret leszámítva – a GSK Gödöllői Sportolók Klubja Kft. kötelékébe kerül az Erzsébet-park melletti sportcentrum működtetése (közműköltségek kiegyenlítése, gondnoki és karbantartási tevékenység biztosítása, a sporttelep rendeltetésszerű működésre való alkalmasságának biztosítása). Az erről szóló megállapodást a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat nevében Gémesi György polgármester, a cég képviseletében pedig Rózsavölgyi Sándor ügyvezető igazgató írják alá.

Az üzemeltetési tevékenység kiterjed a tervezésre és a közpénz-támogatásra is. A szerződés értelmében az üzemeltető minden évben, az éves üzleti tervének keretében számba veszi és a tulajdonosnak előzetesen írásban bemutatja a sporttelep várható éves üzemeltetési költségeit és bevételeit.
A jelenlegi, tulajdonos által biztosított üzemeltetési díj összege éves szinten nettó 20,2 millió forint, ami idő- és költségarányosan (május 1. és december 31. között) nettó 12.737.500 forintos tétel erre az esztendőre.
Másfelől létezik egy bérleti díj is, amit az üzemeltető fizet meg a tulajdonosnak. Ennek mértéke éves szinten nettó 900 ezer forint, ami 2019-re – május 1. és december 31. között – nettó 600 ezer forintos összeg.


Felek megállapodtak abban is, hogy amennyiben a szerződés tárgyát képező létesítmények sport célú bérbeadásából, illetve az ingatlan egyéb célú bérbeadásából befolyó bevételek éves összege meghaladja a nettó 10 millió forintos értéket, a tulajdonos jogosulttá válik a nettó 10 millió forint feletti díjbevétel 25%-ára.

Üzemeltető mindemellett az érintett ingatlanon elhelyezett és a korábbi üzemeltető (VÜSZI Kft.) tulajdonában lévő ingóságok, eszközök használatáért éves szinten nettó 4.540.000 forint bérleti díjat fizet. Ennek idei évre vonatkozó időarányos részéről, valamint a jogviszony további részleteiről az üzemeltető és a VÜSZI Kft. közötti külön szerződés rendelkezik.

A változással a felek a feladatok és hatáskörök teljes körű lehatárolására és szétválasztására törekedtek. Ezen felül szempont volt a felelősség egyértelmű megállapíthatósága, valamint az üzemeltetés és a hasznosítás egységesítése, a meglévő párhuzamosságok kiszűrése, ami növelheti a hasznosítás hatékonyságát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online