Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai ob: minden színű éremből jutott egy a gödöllőieknek

2018-06-24 20:07:15

Június 22-e és 24-e között Székesfehérváron, a sportág Bregyó-közi regionális központjában adtak randevút egymásnak az ország legjobb felnőtt atlétái, hogy összemérjék erejüket a 123. országos bajnokságon. A mindent egybevetve 38 versenyszámban több min félezer nevező részvételével lezajlott viadalról nem hiányoztak a Gödöllői EAC fiatal versenyzői, akik minden színű éremből szereztek egyet-egyet.
Tegyük hozzá, a GEAC-medálkollekció bővebb is lehetett volna, ha a versenyre való felkészülés során, az egyik utolsó edzésen nem sérül meg a 200 és 400 méteren, valamint a 4x400-as női váltóval is éremesélyes Nádházy Evelin, akire valószínűleg hosszabb kihagyás vár, és csak reménykedni lehet, hogy felépül az augusztus 7-én kezdődő berlini Európa-bajnokságig.

Az első, pénteki nap legjobb gödöllői eredménye Bézsenyi Gergely nevéhez fűződött, aki a 100 méteres síkfutás döntőjében lett 8., 10,75 másodperces idővel. Szombaton Répási Petra szállította a GEAC legjobb helyezését: a 22 éves atléta – 13,49 másodperces idővel – a 100 méteres gátfutásban a 4. helyen végzett. Kemenes Ákos 110 méteres gátfutásban 8. lett (15,63 mp).

Gödöllői szemszögből nézve, az igazi, immár érmekben is megmutatkozó áttörést a vasárnap jelentette, amikor Szörényi István tanítványai, a címvédő Simonváros Csanád (képen) idei legjobbjával (490 cm) arany-, míg a 17 éves Mihály Ádám egyéni csúccsal (480 cm) bronzérmet szerzett. A GEAC harmadik medáliáját, egy ezüstöt a magasugró Renner Luca gyűjtötte be. A 20 éves atlétalány 181 centiméterig jutott (idei legjobb), és csak nagy taktikai küzdelemben, több rontott kísérlete miatt szorult a második helyre.
A záró napon – azzal, hogy a döntőben nem állt rajthoz – Bézsenyi Gergely 200 méteren is a 8. helyet kaparintotta meg, Szamosi András pedig az 5. pozícióban fejezte be a rúdugrók versenyét (470 cm).

A gödöllői atléták sikeres felkészítése Deutsch Péter (magasugrás), Farkas Roland és Zsivoczky Attila (gátfutás), valamint Karakas Józsefné (sprint) edzők szakmai munkáját dicséri.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online