Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Különleges tánc világnapi előadás a gödöllői kastély lovardájában

2016-04-22 10:15:54

A Gödöllői Királyi Kastély számára kiemelt fontosságú, hogy fogyatékkal élő embertársainknak is teljes körűen elérhetővé és élményszerűen megélhetővé tegyék szolgáltatásaikat: hallássérülteket indukciós hurok, látássérülteket Braille-térkép, mozgássérülteket akadálymentes megközelítés várja Sisi egykori kedvenc hazai  tartózkodási helyén. A gyerekek, fiatalok kiemelt figyelmet kapnak a kínált szolgáltatások körében, mi több, a kastély múzeumpedagógiai tevékenysége országos szinten nívódíjjal is elismert.
A történelmi-turisztikai helyszín 20 éve nyitotta meg kapuit látogatói előtt, a kerek jubileum alkalmából minden hónapban egy bizonyos célcsoportnak szóló kedvezményes ajánlattal lepik meg régi-új vendégeiket egy teljes éves át.

Településünk műemlék-együttese rendszeresen fogad be fogyatékkal élők által előadott művészeti produkciókat. A kastélyt üzemeltető társaság küldetéséhez híven örömmel biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. Ennek ékes bizonyítéka, hogy április 29-én, pénteken 14.30 órától – a Tánc világnapja alkalmából – Garabonciás mesék címmel különleges, ingyenesen felkereshető program helyszíne lesz a lovarda.

A mozgásszínházi produkcióról érdemes tudni, hogy a historikus táncokat magas szinten művelő Garabonciás Gyermekegyüttes – Aranyos Ágota tánc- és drámapedagógus, valamint Tarcsa Zoltán pantomim művész vezetésével – harmadik éve valósítja meg közös integrációs programját a IX. kerületi Friss utcai Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon lakóival.
A MOL Új Európa Alapítványának támogatásával véghezvitt program keretében a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek a tánc- és a pantomim művészet segítségével tanulhattak az egymás iránti toleranciáról, az odafigyelésről és egymás elfogadásáról. Az október óta tartó közös munka gyümölcseként létrejött, színpadon először látható előadás pozitív üzenete, hogy nincs különbség a fogyatékkal élők és a többi ember között.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online