Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői atléták is részesülnek a csapatbajnoki címért járó ötmilliós pénzdíjból

2014-09-15 08:49:19

Tizenkét formáció részvételével szeptember 13-án és 14-én a tavasszal átadott székesfehérvári Bregyó közi Atlétikai Központban rendezték meg az atléták országos csapatbajnokságának döntőjét. A sportági szakszövetség – hosszú évek szüneteltetése után – ettől az évtől felújította a pénzdíjas versenyt, amin a sportegyesületek (legfeljebb három) társulhattak egymással. Így tett a Gödöllői EAC is, amelynek sportolói a BEAC és a budapesti Ikarus legjobbjaival alkottak közös csapatot.

A GEAC-BEAC-Ikarus fúzió már a májusi elődöntő során is remekül működött, hiszen a közös társulat a keleti országrész bajnokaként (423,5 pont) jutott a 12 csapatos székesfehérvári fináléba, ahol 40 versenyszám eredménye alapján hirdettek győztest a dörgés és villámlás miatt esőszünettel is tarkított viadalon.
A csapatbajnoki címet és az ezért járó 5 millió forintos pénzdíjat – amiből a gödöllői klubot 2,25 millió forint illeti – a GEAC-BEAC-Ikarus triumvirátus érdemelte ki 418, 5 ponttal. A második helyezett BHSE-UTE csapat tagjai 385.5 pontot gyűjtöttek, míg a harmadik helyen a Debreceni SC-SI-Nyírsuli végzett 354 ponttal.

A Gödöllői EAC kötelékébe tartozó atléták – a számos dobogós pozíció elérése mellett – öt számban járultak hozzá első helyezéssel a közös csapat sikeréhez. Kaptur Éva 100, 200 és 400 méteres síkfutásban diadalmaskodott. Ugyancsak a hátát nézte a mezőny a 4x100 méteres férfi váltónak (Pozsgai Dániel, Móré Győző, Karlik Ádám, Karlik Dániel), illetőleg a 4x400 méteres férfi stafétának (Deák Nagy Marcell, Kővári Tamás, Pozsgai Dániel, Mucsi Róbert) is.
Rajtuk kívül Budai Alexandra, Kálmán Csenge, Répási Petra, Nagy Imola, Renner Luca, Torma Evelin, Zsíros Zsanett, Tarlukács Ádám, Kovács Zoltán, Kriszt Botond és Prima Balázs képviselték a GEAC-ot. A sikerkovácsokat Karlik Pál, Zsivóczky Attila, Máté Alpár, Gadanecz György edzők készítették fel.

Serdülő csapatbajnokság: 26-ból 5. lett a GEAC
A felnőttek döntője mellett a serdülő csapatbajnokságot is megrendezték Székesfehérváron. A Gödöllői EAC fiataljai 26 induló közül az előkelő 5. helyen zárták a megmérettetést.
Kiemelendő volt a fiú rúdugrók teljesítménye (Szamosi András és Simonváros Csanád), akik versenyszámuk 1-2. helyén végeztek. Kitűnően szerepelt magasugrásban Kriszt Katalin is, aki bronzérmet nyert, és a két rúdugróval együtt meghívást kapott a két hét múlva Szlovéniában megtartandó serdülő viadalra készülő magyar válogatottba.
A gödöllői serdülők edzői Körmendy Katalin, Szörényi István, Zsivóczky Attila, Gadanecz György és Máté Alpár.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online