Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lemaradt az Eb-éremről a Bancsics Mátéval felálló junior kardcsapat

2014-03-04 15:17:03

Az izraeli Jeruzsálemben február utolsó napja óta zajló vívó junior Európa-bajnokság zárónapján rendezték meg a férfi kardcsapatok versengését. A 12 együttest számláló mezőnyben – 6. kiemeltként – ott volt az egyéniben 13. helyen végzett gödöllői pengeforgatót, Bancsics Mátét soraiban tudó magyar formáció is. Mátén kívül Singer Martin, Kossuth Bálint és Habony Viktor léphettek pástra a minél jobb eredmény eléréséért.

A legjobb 16 között a spanyolokkal néztek farkasszemet a mieink, és 45-41arányban diadalmaskodtak. A legjobb négy közé jutásért a 3. helyen rangsorolt németek következtek, akiket meglepő magabiztossággal, 45-21 arányban múlt felül a magyar csapat. Az elődöntőben nem sokon múlt, hogy Mátéék a fináléba jussanak. A hatodik asszó után 30-26-ra a magyarok vezettek, majd az utolsó, kilencedik csörtét a gödöllői kardozó egy tus hátrányból kezdhette Alekszander Trusakovval szemben. Sajnos, nem sikerült a fordítás: Máté 5-4-re vesztett, így az orosz alakulat 45-43 arányú győzelemmel lett döntős.
A bronzmérkőzésen az egyéni Európa-bajnok Luca Curatolit is felvonultató olaszok jelentették a leküzdendő akadályt. Az összecsapás drámai végjátékkal zárult, hiszen 44-44-nél egyetlen találat döntött arról, hogy melyik csapat lesz érmes az Európa-bajnokságon. Az utolsó tust az olaszok vitték be. Sajnos…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online