Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Minden korábbi munkaviszonyát megszüntette Pecze Dániel

2013-01-15 15:27:26

Pecze Dániel alpolgármesterré választása előtt olyan híresztelések is szárnyra keltek, hogy képviselői tiszteletdíján kívül jólfizető státusza van a Hajós iskolában. Ezzel kapcsolatos első megkeresésünkkor erre kitérő választ adott a várospolitikus. Másodszor is kísérletet tettünk, hogy tisztázzuk a dolgot.

Székfoglaló alpolgármesteri beszédében – mások mellett – Pecze Dániel utalt arra, hogy 30 napon belül megszűnteti a tisztséggel összeférhetetlen funkcióit. Alábbi nyilatkozatából az is kihámozható, mire alapozták a szóbeszédek a Hajós iskolához köthető állást:

- Sportügyi tanácsnokként eddigi legfőbb feladatom a városi Sport- és Egészségnevelési Program koordinálása volt. A program gesztora a Hajós Alfréd Általános Iskola, ahol – együttműködve a város önkormányzati iskoláinak testnevelőivel – kidolgoztuk a helyi tantervet, ami a mindennapos testnevelés tartalmi elemeit gyökeresen változtatta meg. Ez jelenleg egyedülálló program, amire az ország különböző pontjairól mutatkozik érdeklődés.
A program elindításán és koordinálásán túl a tavalyi esztendőben létrehoztuk a Gödöllői Sportszövetséget, amely a város sportegyesületeit szervezi szövetségbe, és szolgáltatások nyújtásával, szervezői tevékenységgel, valamint szakmai iránymutatásokkal segíti azok működését.
A városi sportstratégia harmadik lába a létesítményfejlesztési program, aminek két eleme idén tavasszal valósul meg. Jelesül: a Petőfi Sándor Általános Iskola tornacsarnokának megépítése, illetve a Táncsics Mihály úti sportcentrumban egy nagyméretű műfüves labdarúgópálya kivitelezése. A kézilabda sportág TAO-s támogatása révén pályáztunk az Erkel Ferenc Általános Iskolához kapcsolódó kisvárosi sportcsarnok beruházásra is, ennek jelen pillanatban az engedélyes tervei készültek el, és a minisztériumi szinten vár jóváhagyásra. Mindezeken túl, a városban igen komoly BMX és gördeszka sport kiszolgálására idén nyáron végre megvalósul a régóta tervezett skate park is.
Alpolgármesterré történt megválasztásomat követően – tekintettel arra, hogy a tisztség főállású státusz – minden addigi munkaviszonyomat megszüntettem, sportügyi tanácsnoki funkciómról lemondtam. Természetesen a városi sportélet koordinálása és segítése továbbra is feladatom lesz, aminek kapcsán az alulról építkezést a jövőben is fő alapvetésként tekintem munkám során.

Pecze Dániel január 14-én a DIGI Sport televízió vendége volt, és a mindennapos testnevelés Gödöllőn történt gyakorlati megvalósításáról beszélgetett a Reggeli Start című műsorban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online