Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fizetőparkolás mellékhatásokkal

2012-08-25 15:12:35

Alig telt el néhány hónap, hogy a gödöllői önkormányzat megnövelte a fizetőparkolós övezetek számát a városban, máris vannak olyan pontok, ahol mindennapi gondot okoz az intézkedés bevezetésének „mellékhatása”.

Ahogy arra számítani lehetett, a Gödöllőn május 1-jén életbe lépett fizetőparkolós övezetbővítés olyan helyekre szorítja ki a pénztárcájukat kímélő autósokat, ahol – túl azon, hogy esetenként megszegik a KRESZ-szabályokat – bosszúságot okoznak az ott élőknek.

Az egyik ilyen terület a néhány éve a Dózsa György út felől egyirányúsított Városmajor utca. Itt gyakorlatilag mindennapos jelenség, hogy a szomszédos lakótelepen dolgozók, vagy ott ügyeiket intézők végigállják autóikkal a szűk utca jobb oldalát. Esetenként megesik, hogy a kapubejáratokat is eltorlaszolják, ami egyébként is szabályellenes.
Értesülésünk szerint az utca lakói aláírást gyűjtenek az áldatlan állapotok felszámolása érdekében, és azt is aggódva figyelik, hogy a nemrégiben felújított járdalapok minként töredeznek szét. Merthogy, az ingyenes parkolási lehetőséget kihasználó autósok – járművüket a házfal közvetlen közelébe navigálva – rendszeresen elállják a gyalogosok közlekedési útját. Igaz, nagyon nem is tehetnek mást a keskeny utcában, különben a nagyobb gépjárművek mozgását akadályoznák.

Miközben a Városmajor utca zsúfolt, a Szentháromság-templom környékén üresek a fizetőparkolók


Időnként idegtépő szituációkat eredményez a Körösfői-Kriesch Aladár utca – Dózsa György út felőli – elejére néhány hónapja kihelyezett megállni tilos tábla. Az intézkedés elrendelőjének szándéka feltehetőleg az volt, hogy megszűnjön a gépkocsik folyamatos haladását gátló állapot, amit a temető kerítése melletti bokros részen várakozó, az úttestre kisebb-nagyobb mértékben belógó járművek idéztek elő. Többen is hangoztatják: egyszerűbbnek bizonyult néhány 10 ezer forintért egy táblát földbe ásni, mint a rendezetlen, szeméttel is jócskán teledobált bokros részt annyira megtisztítani, hogy ott parkolásra alkalmas sáv alakuljon ki.

Kérdeztük a közterület felügyelet munkatársait, miként járnak el, ha a tiltás ellenére autót találnak az útszakaszon. Azt mondták: figyelmeztetnek. A rendőrök azonban nem ennyire elnézőek. Ezt alátámasztja egy ott lakó kínos sztorija, aki – miután a saját háza előtti területen lévő szabad helyet valaki elfoglalta – a bokrok tövében keresett gépkocsijának átmeneti menedéket. Mint utóbb kiderült, rosszul tette: megbüntették.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online