Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Autóval mész Ausztriába? Akár online is megveheted az osztrák autópálya matricádat!

2024-05-11 10:55:26

Ausztriába gyorsan el lehet jutni autóval még Magyarország keleti pontjáról is. Ha nem vagy időmilliomos, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ott milyen útvonalakon folytathatod utadat.

Megéri az árát az osztrák autópálya matrica
Az ausztriai infrastruktúra igen fejlett. Modern úthálózatok szelik keresztül az országot, nyugati szomszédunk több, mint 2.000 kilométer hosszú autópályával rendelkezik. Ahhoz képest, hogy mekkora maga az ország, ez egy igen tekintélyes szám.

Az osztrák autópálya matrica vásárlás megkerülhetetlen, ha valaki kényelmesen, korlátoktól mentesen szeretne autóval közelekedni Ausztriában. Az árak nagyon hasonlóan alakulnak, mint idehaza, legyen szó akár az egynapos, akár a tíznapos elektronikus vignettáról. Cserébe viszont rendkívül modern utakon lehet közlekedni, méghozzá igen tempósan.

Kijelenthető, hogy az öreg kontinens egyik legjobb autópálya hálózata található Ausztriában. Nem csupán a főváros, Bécs környékén lehet gondtalanul suhanni fizetős gyorsforgalmi utakon, hanem minden nagyobb város között van autópálya, sőt, még a szomszédos országokkal is megvan az összeköttetés. A pihenőhelyeket karbantartják, és magas színvonalú szolgáltatások várják az autósokat.

Minden főbb látnivaló megközelíthető autópályán
Ausztria teljes egészét lefedik az autópályák. Aki turistaként, autóval szeretné felfedezni a lebilincselő történelmi városokat, annak éppúgy célszerű minden útra kiterjedő úthasználati jogosultságot váltania, mint annak, aki a természeti látványosságokra kíváncsi.

Van autópálya – például – Bécs és Salzburg között is, de érdemes megemlíteni a vadregényes Alpokon át vezető Brenneri autópályát is. Aki járt már arra, tudja jól, milyen páratlan élmény arrafelé autózni, akinek pedig eddig még nem volt rá módja, annak egyszer az életben mindenképp érdemes felfedeznie azt a vidéket négy keréken.


Napokkal az utazás előtt beszerezhető az osztrák autópálya matrica
Az internet korában már nem kell osztrák ismerőssel rendelkeznie ahhoz senkinek, hogy elkerülje a sorban állást az autópálya matricáért. Komfortosan, online lehet megvenni az osztrák elektronikus vignettát, amit még csak ki sem kell nyomtatni.

Az Evignet24 oldalán jelenleg egynapos, illetve tíznapos matricát lehet vásárolni. A vignetta érvényességi ideje kezdődhet azonnal, de akár két héttel később is. Így aki szereti jó alaposan előre megtervezni az utazását, annak nem kell az utolsó pillanatban kapkodnia. A lényeg, hogy a matrica azt megelőzően már érvényes legyen, hogy felhajtunk az első osztrák fizetős útszakaszra. Bár, fizetőkapuk nincsenek Ausztriában, ettől még bárkit megbüntethetnek, aki érvényes autópálya matrica nélkül próbál meg közlekedni nyugati szomszédunk autópályáinak valamelyikén. Kép forrása: evignet24.eu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online