Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: veszprémi vereségével a Vasas kezébe került a gödöllői csapat sorsa

2024-03-22 19:22:06

NB I. Liga, alapszakasz, 19. forduló:
VEHIR-Veszprémi ESC – Gödöllői RC 3-0
(20, 21, 19)

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az a két csapat nézett egymással farkasszemet, amelyiknek esélye van bejutni a felsőházi (1-4. hely) rájátszásba. A találkozóra a gödöllőiek érkeztek egypontos előnnyel (36 kontra 35 pont), valamint jobb szettaránnyal (42-27 kontra 40-27), és úgy kalkulálhattak, hogy biztosan a top négybe jutnak, ha:
• hárompontos (3-0 vagy 3-1) győzelmet érnek el,
• kétpontos (3-2) győzelmet érnek el és az utolsó fordulóban szereznek legalább egy pontot,
• ha 3-2 arányú vereséget szenvednek, és az utolsó fordulóban több pontot szereznek, mint a Veszprém a legrosszabb esetben második Vasas SC ellen,
• ha hárompontos (3-0 vagy 3-1) vereséget szenvednek, de az utolsó fordulóban hárompontos győzelmet aratnak az UTE U21 ellen, miközben a Veszprém hárompontos vereséget szenved a Vasas SC ellen.

Hogy az elmélkedésből mi válik gyakorlattá, többek között erre is választ adott az összecsapás, aminek első játszmájában városunk csapat 1-4-ről 8-7-re fordított, majd – mivel nem tudta kellően semlegesíteni a hazaiak legponterősebb játékosát, a brazil származású Débora Ribeiro Araujo-t – 16-9-es hátrányba került. Szalay Attila csapatának dicséretére legyen mondva, nem adta fel, 21-20-ra felzárkózott, ám ennél több már nem futotta az erejéből.

A második felvonást a nyitásfogadásban stabilabb, ezáltal támadójátékban hatékonyabb házigazdák kezdték jobban (8-3), így a gödöllői lányoknak kapaszkodniuk kellett. Szorgoskodtak is derekasan, csakhogy a veszprémiek kínosan ügyeltek a távolságtartásra. (16-11). Három, zsinórban elért GRC-pontot követően felcsillant a remény, ami a szervák támadásépítésre alkalmatlan fogadása miatt később elillant (22-16), és – Nagy Viki parádés adogatásai ellenére – ezzel a második szett is…

Van-e innen visszaút? Adódott a kérdés a vizitálók részéről. A hozzáálláson ugyan nem múlott, de a kritikus pillanatokban a játék szinte minden elemében a gödöllői hatos fölé nőtt hazai formáció ezen az estén igazolta, hogy jelenleg jobb formában van, ezáltal összeszedettebb teljesítményre képes, mint riválisa, amelynek „kötelező” hárompontos (3-0 vagy 3-1) győzelmet elérni a záró fordulóban a 10., utolsó előtti helyen álló UTE U21 ellen, közben pedig reménykedni, hogy az alapszakasz elsőségre hajtó Vasas SC nem hagy pontot Veszprémben.

A Gödöllői RC csapata 36 ponttal, 42-30-as szett- és 1.585-1.473-as pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: UTE U21 – Gödöllői RC március 24., vasárnap 15 óra.

A mérkőzés összefoglalója:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online