Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ki nyeri a 2023/2024-es Magyar Kupát?

2024-03-15 17:30:09

Az aktuális Magyar Kupa kiírása 2023 augusztus elején indult az a 128-as főtábla küzdelmeivel, a döntőt pedig 2024 májusában rendezik meg. Ennek a címnek a jelenlegi birtokosa a Zalaegerszeg, aki kiesése miatt már nem védheti meg címét.

A Magyar Nemzeti Kupa négy fő esélyese a győzelemre a Ferencváros, a Kisvárda, a Paks és a Kecskemét. Annak pontosabb meghatározásához, hogy kinek sikerül megszereznie a hőn áhított trófeát, meg kell vizsgálni az egyes csapatok útját a küzdelemsorozatban. Ha szeretne pénzt keresni a magyar futballra fogadással, akkor ehhez a Mostbet download apk letöltését javasoljuk.


Ferencváros
Dejan Stankovic csapata a mostani tornán az 1/32-es döntőből indult, ahol idegenben győzte le a Nagyecsedet úgy, hogy nyolc gólt szerzett, és egyet sem kapott. Az 1/16-ban a „zöld sasok” hosszabbításban nyertek a Puskás Akadémia ellen a Groupama Arénában 4:3-ra. A legjobb nyolc közé jutásért a Fradi büntetőpárbajban győzött a Debrecen ellen. A negyeddöntőben Kubatov Gábor elnök együttesének az idényben nem különösebben kiegyensúlyozottan teljesítő DVTK-val kell megküzdenie.
A bajnokságban továbbra is a Ferencváros vezeti a tabellát és küzd a bajnoki címért a Pakssal. Ami a formát illeti, a „zöld sasok” egész jól teljesítenek, és magabiztosak a támadásban. A csapat tehát a 25. győzelmét célozhatja meg a Nemzeti Kupában. Egyébként a Fradi a magyar rekorder ebben a sorozatban.

Kisvárda
Fecsko Tamás fiai az 1/32-es döntőből kezdték útjukat a mostani versenyben, 5:0-ra legyőzve a szerényebb képességű Pilist. Az 1/16-ban a Kisvárda idegenben legyőzte a fővárosi Unione FC-t 6:0-ra. Az 1/8-ban a „piros-fehérek” Makowski duplájának és Ilievski pontos lövésének köszönhetően erősebbnek bizonyultak a Tiszakécskénél. A Terek László vezetésével működő klub csapata egyetlen gólt sem kapott a kupacsatákban, a negyeddöntőben pedig az MTK Budapest ellen lép pályára.
A Magyar Bajnokságban a Kisvárda a kieső helyen áll, és a csapatnak még meg kell küzdenie az elitben maradás jogáért. Ugyanakkor a „piros-fehérek” két lépéssel a döntő előtt vannak, és harcolnak a trófea megszerzéséért. Ráadásul, Fecsko Tamás fiai nagyon magabiztosan haladnak a tornán.

Paks
Bognár György társulata 7:0-ra győzte le a BKV Előrét a Nemzeti Kupa 1/32-es döntőjében. Az 1/16-ban a Paks idegenben találkozott a Honvéddal, a meccs során kétszer is vezetést szerzett, de csak a meccs utáni tizenegyesek sorozatának megnyerésével lépett tovább a következő körbe. Az 1/8-ban a „zöld-fehérek” csak hosszabbításban verték meg idegenben az Újpestet. A negyeddöntőben Sula János elnök együttesének a másodosztályban szereplő Vasassal kell megmérkőznie.
A Paks a Ferencvárossal rivalizál bajnokságban, és továbbra is van esélye a cím megszerezésére. A zöld-fehérek minden bizonnyal mindent megtesznek, hogy egyszerre két trófeát nyerjenek. Figyelembe véve, hogy a paksiak hogyan teljesítenek ebben a szezonban, meglepetést okozhat a csapat.

Kecskemét
Szabó István együttese az 1/32-es döntőből indult útjára a kupasorozatban, ahol Horvát 83. percben szerzett góljával aratott győzelmet idegenben a Soroksár felett. Az 1/16-ban a Kecskemét az első félidő végén Luinbor egyetlen pontos lövésével verte a Szeged-Csanádot, az 1/8-ban a „lila-fehérek” 2:0-ra győztek a Veszprém ellen. A negyeddöntőben a Verszegi János és Rózsa Pál vezette klub csapata a Nyíregyházával találkozik.
A Magyar Kupában a Kecskemét eddig nem tűnt különösebben meggyőzőnek. Az alföldi „lila-fehérek” tehát aligha juthatnak tovább az elődöntőnél. Ugyanakkor megpróbálhatnak meglepetést okozni.

A mi előrejelzésünk
A Kecskemét és a Kisvárda nem elég stabil ahhoz, hogy megnyerje ezt a tornát. Ezen klubok számára maximum a döntőbe jutás lehet a cél, aminek pedig rendkívül kicsi a valószínűsége. Nagy valószínűséggel a Ferencváros és a Paks küzd majd a győzelemért a nemzeti kupában. A Zöld Sasok csapata erősebb, játékerőben jobbnak tűnnek, mint Bognár György srácai. Ha nem történik meglepetés, és a Fradit megfelelően felkészítik a hátralévő csatákra, akkor a fővárosi zöld-fehérek minden bizonnyal sikeresek lesznek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online