Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: fontos győzelmet aratott a gödöllői hatos a békéscsabai fiókcsapat ellen

2024-03-13 21:18:32

NB I. Liga, alapszakasz, 17. forduló:
Gödöllői RC – Békéscsabai RSE 3-1
(22, 16, -17, 18)

Eredetileg március 2-án játszották volna le a mérkőzést, ám a békéscsabaiak – döntően az Extraligában érdekelt csapatuk zsúfolt hazai, valamint nemzetközi (MEVZA-döntő) programjára hivatkozva – halasztást kértek, és kaptak.

Előzményként annyi feltétlenül említést érdemel, hogy a viharsarki „fiókcsapat” gyakorlatilag esélytelen arra, hogy a top négybe kerüljön, ám óvatosnak és ébernek kell lenni vele szemben, nehogy kellemetlen meglepetés érje az NB I-es érmekért rivalizálókat, köztük a gödöllői hatost is.

Mindez már az első játszmában tapasztalható volt, hiszen a vendégek 14-16-ról 18-16-ra fordítottak, majd 22-20-ra is vezettek, amikor Szalay Attila formációja megrázta magát, és behúzta a kalandosra sikeredett játékrészt. A második szett valójában 11-11-es állásig volt kiélezett, ezt követően a támadójátékát szellemesebben és hatékonyabban variáló gödöllői hatos akarata érvényesült.
Kétjátszmás előnye birtokában, a harmadik felvonásban némi rövidzárlattal kellett szembesülnie városunk csapatának, amit kiválóan használt ki a dicséretesen helytálló viharsarki alakulat. Ennél többre azonban már nem futotta a vizitálók erejéből, mert az 1-3-as ponthátrányból kilábaló, majd előnyét folyamatosan hizlaló vendéglátók nem bízták sikerüket a kutya vacsorájával egyenértékű ötödik játszmára.

A Gödöllői RC csapata 36 ponttal, 41-24-es szett- és 1.441-1.300-as pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – BVSC-Zugló március 16., szombat 17 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online