Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kockázat nélkül nincs nyereség, de mégis mennyit érdemes bevállalni?

2024-02-22 08:59:43

Vagy egyáltalán honnan tudjuk, hogy egy üzlet, egy együttműködés vagy egy kapcsolat mennyire kockázatos? Minden vállalat számára kiemelt fontosságú a kockázatmenedzsment, ami segít meghozni a megfelelő döntéseket az üzleti életben és hosszú távon még a bevételt is növelheti, de nem mindegy milyen eszközöket használunk a folyamat során.

A kockázatos cégek kiszűrése hatékonyan
Kockázatmenedzsment a Credit Online segítségével is elérhető, ráadásul, egyből egy komplett szolgáltatást kapunk, amit számtalan területen tudunk hasznosítani. Sajnos, a vállalkozások sok esetben találkozhatnak adókijátszó cégekkel. Nem hiába bocsátotta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 3012/2018 számú útmutatást, ami korábban szakmai környezetben is vegyes reakciókat váltott ki, de mindenképpen érdemes tisztában lenni az abban rögzítettekkel.

Ez a leírás segítséget nyújt a vállalkozások számára, hogy az ÁFA levonási jog gyakorlása során hogyan tudják elkerülni az utólagosan fiktívnek minősíthető ügyleteket. Ha félrecsúszik valami, az több szereplőre is hatással lehet. Ha, például, egy vállalkozás nem ellenőrzi rendszeresen, hogy kiktől fogad be számlákat, és ezek egyikéről (rosszabb esetben többről) kiderül, hogy adókijátszást követett el, vagy részt vett benne, akkor a NAV az adott üggyel kapcsolatban az ÁFA levonási jogot megvonhatja a vállalkozástól és még súlyos bírsággal is sújthatja azt.

Ezért is fontos elkerülni a kockázatos cégeket, amit úgy lehet a legegyszerűbben megtenni, ha folyamatosan monitorozzuk az új és meglévő üzleti partnereket. Ez amellett, hogy szinte kötelező, még biztonságot is nyújt az egész vállalkozás számára.

Mire figyeljünk a szűrés során?
Természetesen, ehhez szükség van egy megfelelő szolgáltatásra, ahol minden információt megtalálhatunk. Oda kell figyelni például arra, hogy a partner adószáma érvényes-e. Az is egy fontos tényező, hogy valóban megtörtént-e a bejegyzés, gazdálkodó szervezeteknél a cégjegyzékbe, egyén vállalkozóknál az egyéni vállalkozói nyilvántartásba vétele.

Továbbá vizsgálni kell azt is, hogy hány alkalmazottja van, rendelkezik-e közösségi adószámmal, 180 napon túli, illetve jelentős összegű adótartozással és van-e folyamatban vele szemben végrehajtási eljárás.


Hogyan szűrhetjük ki a kockázatos cégeket?
Egy céginformációs rendszer segítségével az előminősítést, a cég alapadatait, pénzügyi mutatóit, tulajdonosi összetételét is részletesen megismerhetjük. Egyes modulokkal pedig az is elérhető, hogy az esetleges változásokról azonnal értesüljünk.

Ez kifejezetten fontos, mivel az összes üzleti partner folyamatos ellenőrzése igazán nagy kihívást jelent, ha manuálisan akarjuk elvégezni. A megfelelő szolgáltatás azonban ezt megoldja helyettünk és a felszabaduló erőforrást, költséget átcsoportosíthatjuk más területekre. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online