Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ilyen lett a gödöllői sportcsapatok félévi bajnoki bizonyítványa

2023-12-31 11:30:11

Különböző szinten ugyan, de több gödöllői csapat is érdekelt volt a 2023/2024-es bajnoki idény pontvadászataiban. Lássuk, melyik formáció hogyan telel a közelgő folytatás, illetőleg a tavaszi rajt előtt!

• A legmagasabb bajnoki osztályban a Gödöllői RC röplabdás lányai szerepelnek, akik a 11 együttest tömörítő mezőnyben – 7 győzelemmel és 3 vereséggel, 24-15-ös szett- és 861-825-ös pontaránnyal – az 5. helyről várják az alapszakasz küzdelmeinek folytatását. Szalay Attila társulatának egyértelmű célja a felsőházi (1-4. hely) rájátszásba való bejutás, amire – a papírormának tekinthető sikerek mellett – rangadók megnyerésével mutatkozik esély.

• A harmadik vonalnak számító NB II-ben gyűjti a pontokat a Gödöllői KC férfi kézilabda-csapata. Bartos Gábor legénysége a 8 csapatos C jelű csoportban érdekelt, ahol – 4 győzelemmel és 7 vereséggel, 297-318-as gólkülönbséggel – az 5. pozíciót foglalja el. A csoportból az első négy helyezett jut a felsőházi rájátszásba, ahol egy – területileg közel eső – másik csoport top négy alakulatával mérkőzik meg. A gödöllőieknek az alapszakaszból még hátralévő három meccsüket meg kell nyerniük, hogy megmaradjon a reményük a négy közé jutásra.

• Veretlenül, 22 pontot felhalmozva, az 1. helyen zárta az országos bajnokság 2. osztálya B jelű csoportjában a küzdelemsorozatot a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-csapata (7 győzelem, 1 döntetlen, 111-68-as gólkülönbség). Petlyánszki Péter tanítványai az OB 2-es bajnokság középszakasza felsőházi rájátszásában (legjobb 8 csapat) rivalizálnak tovább, ahol ellenfeleik a miskolci Alarm Sensor-Aquatics UVSC, a Szegedi UVE, a MAFC, a Semmelweis Egyetem, az ELTE, a Győr és a Sopron formációi lesznek.

• A 2023-as év őszi szezonjában három csapatbajnoki mérkőzésen ült asztalhoz a Gödöllői Sakkbarátok Egyesületének (GSBE) különítménye a harmadik vonalat jelentő NB II. Erkel csoportjában. A hazai találkozóikat Szadán rendező szellemi sportolók a három mérkőzés folyamán összesen 9 pontot szereztek, így nyeretlenül a tabella utolsó, 10. helyéről vágnak neki a februári folytatásnak.

• A hazai bajnoki rendszerben negyedosztálynak megfelelő NB III. Közép-Magyarország csoportjában ütik a játékszert a Gödöllői SK asztaliteniszezői, akik ősszel és tél elején – a szentendrei Eurokapu SE elleni ütközet elhalasztása miatt – 8 csapatbajnoki mérkőzést tudtak le a 18-ból. Mérlegük: 5 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, ami a 4. pozíciót érő 19 pontot eredményezett a 10 formációt tömörítő mezőnyben.

• Ugyancsak negyedosztálynak számít a Pest vármegyei I. osztály, ahol (v)érmes reményekkel lép(ett) pályára a Gödöllői SK labdarúgó-csapata. A pontvadászat első fele után a Táncsics Mihály úti tizenegy a 2. helyen áll (34 pont, 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 39-13-as gólkülönbség), 8 ponttal elmaradva a listavezető Dunaharasztitól.
Az őszi idényben 9 mérkőzést Molnár Zoltán irányításával tudott le a gödöllői formáció (21 pont, 6 győzelem és 3 döntetlen, 20-8-as gólkülönbség, 78%-os teljesítmény), míg 6 találkozón Sipeki István szakmai irányításával terelték a játékszert a fiúk (13 pont, 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség, 19-5-ös gólkülönbség, 72%-os teljesítmény). A szezon előtt megfogalmazott cél, az NB III-as osztályozón való biztos részvétel beteljesüléséhez a tavaszi meccseken már nem igazán hibázhat a GSK együttese, amelynek nem csak a „saját lábában van a sorsa”, hanem a riválisok botlása(i) is szükséges lehet a tervezett osztályváltás megvalósításának érdekében.
A Gödöllői SK csapata a Pest Vármegyei Kupában is érdekelt: a fiúk a nyolcaddöntőben a Tápiószele SE (Pest vármegyei III. osztály, Keleti csoport) vendégei lesznek február 17-én, szombaton 14 órától.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online