Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Íme öt ok, hogy miért legyünk asztalosok!

2023-12-15 10:57:34

Az asztalos az egyik legrégibb, legnagyobb múltra visszatekintő szakmák egyike, amely a gazdasági és politikai helyzettől függetlenül garantáltan mindig keresett lesz, rendkívül nagy a hiány ugyanis a képzett szakemberekből.

Ezt bizonyítja, hogy a ZalaegerszegÁllás https://zalaegerszegallas.hu/allasok/szakmunka aloldalán szinte az első között futhatunk bele olyan hirdetésbe, amelyben asztalost keresnek. Ez már önmagában is egy nyomós érv lehet ennek a mesterségnek a választására, de az alábbiakban még felsorolunk néhányat.

Előképzettség nélkül is elsajátítható ez a mesterség
Bár, lehet, hogy kiskorunkban nem kalapáltunk egész nap a játékainkon hatalmas zajt csapva a  szüleink és a szomszédok legnagyobb örömére, előfordulhat, hogy később jövünk rá arra, hogy mi igenis szeretnénk kitanulni ezt az ősi mesterséget.

Szerencsére még ekkor sem csúsztunk le semmiről, hiszen az asztalosipari szerelő és a famegmunkáló tanfolyamok nem igényelnek semmiféle előképzettséget. Ha apait-anyait beleadunk az oktatás során, akkor igazán hatékonyan el fogjuk tudni sajátítani a szakma fortélyait.

Viszonylag jól fizető szakma
Mivel manapság már szinte társadalmi elvárásnak számít, hogy minél magasabb iskolai végzettséget szerezzünk, így egyre kevesebben tanulják ki a szakmákat.

Ennek köszönhetően pedig a szakemberek tudása igencsak felértékelődik, amelyért a munkaadók hajlandóak igazán jó fizetést adni. A feldolgozóipar iparágban dolgozók általában havonta 210 ezer (minimum érték) és 530 ezer forint (legmagasabb átlag, a maximum érték ennél magasabb) közötti összeget tehetnek zsebre.

Remek lehetőség a kreativitás kiélésére
Ha nem is tömegtermelésben, de a kézzel készített igényes darabok esetében, amelyek egyébként ma is ugyanúgy megtalálhatók a boltok polcain kínálatában, lehetőségünk nyílik a kreativitásunk kiteljesítésére.

Ráadásul, asztalosként a napi munka mellett bőven lesz módunk arra is, hogy megvalósítsuk önmagunkat, és, ha az ötleteink még társadalmi igényekkel is találkoznak, akkor akár abból is fogunk tudni anyagilag profitálni.


Egy igazán sokszínű szakma
Az asztalos esetében egy elég sokszínű szakmáról beszélhetünk, amelynek az elsajátításával szinte az összes, a fa megmunkálásával kapcsolatos foglalkozást űzhetünk.

Lehetünk akár a gerendákkal, a tetőszerkezetekkel, az ajtókkal, ablakokkal és egyéb nyílászárókkal foglalkozó épületasztalosok, de egyedi tervezésű konyhaszekrényeket, gardróbszekrényeket és fából készült redőnyöket készítő bútorasztalosnak is elszegődhetünk.

Még számos okot lehetne felsorolni, amiért megéri asztalosnak tanulni, de véleményünk szerint már a fentebb felsoroltak között is lehet találni olyanokat, amelyek meggyőzőnek hangzanak számunkra. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online