Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen megoldással alakíthatunk ki modern és tágas tereket?

2023-12-12 10:24:39

Persze, a válasz egyik oldalról egészen egyszerű: elég nagy épületre és benne hatalmas helyiségekre van szükség. Ez azonban, valljuk meg, nem adatik meg mindenkinek, sőt, az is elképzelhető, hogy nem is szeretnénk túlságosan nagy otthonban élni.

Ugyanis egy méretes ingatlan fenntartása jóval nagyobb összegeket fog felemészteni, mint egy kisebbé, és nemcsak a pénztárcánknak nem kedvez, hanem a környezetnek sem teszünk éppen jót azzal, hogy túlzottá válik az egy főre vagy egy családra eső energiafogyasztás – kiváltképp, ha egyedül élünk, érezhetjük úgy, hogy felesleges pazarlás egy óriási ingatlanra fecsérelni a pénzünket, hiszen kihasználni nem valószínű, hogy tudjuk.

Viszont mi a helyzet abban az esetben, ha átlagos vagy akár kicsi házban, illetve lakásban lakunk, mégis szeretnénk modern, sőt, tágas érzetet kelteni benne. Ebben a cikkben ehhez fogunk ötleteket gyűjteni.

A falak burkolása remek opció
A tapetaposzter.hu oldalán minőségi tapéták széles választékából válogathatunk. Ezek lehetőséget biztosítanak arra, hogy tetszésünk szerint növeljük a térérzetet. Igen, ettől nem lesznek négyzetcentiméter szempontjából nagyobbak a szobák, de egészen máshogyan fogjuk érezni magunkat bennük.

Nemcsak az optikai nagyítás szempontjából jelentenek kedvező alternatívát a festett falakkal szemben, hanem azért is, mert teljesen egyedivé, modernné varázsolhatjuk velük az otthonunkat. Ha pedig egészen sajátos elképzeléseink vannak az enteriőrről, s ezért nem is szeretnénk követni a fő áramlatot, akkor is találunk csodás tapétákat a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruházban az egyedi stílusunkhoz.

Tarts velünk, és nézzük meg együtt, hogyan érdemes bevetni ezeket a kívánt eredmények elérése érdekében!

Válasszunk világos árnyalatokat!
Egy egészen kis helyiségnél nem jó ötlet túlságosan intenzív vagy sötét színeket választani, ehelyett inkább részesítsük előnyben a halványabb árnyalatokat. Még jobb hatást érhetünk el, ha nemcsak a színre, hanem arra is figyelmet fordítunk, hogy mennyire fényes a kiszemelt tapéta anyaga. Minél inkább az, annál jobban erősíti azt a benyomást, hogy egy tágas térben tartózkodunk éppen.

Játsszunk a fényekkel!
A tapéta mellett a tükrök vagy tükröződő anyagok, s persze a napfény is nagyobbnak láttatja a szobát. Ezt a kiválasztott tapéta témájával is meg tudjuk idézni, még a borús, csapadékos időszakokban is.


Döntsünk okosan!
Természetes, hogy akadnak tapéták, amelyek jobban tetszenek, de ha a tér növelése a célunk, akkor arra is gondolnunk kell, hogy erre a feladatra alkalmas formában valósítsuk meg a dekorálást. Válasszunk vertikális mintákat vagy finoman megrajzolt kontrasztokat, hiszen ezekkel tágasabbnak tűnnek majd a szobák.

A kontrasztok hatását azonban úgy is kihasználhatjuk, hogy nem egyformán tapétázzuk a falakat. Ez a térmélység érzékelésére lesz hatással, ami miatt nagyobbnak fogjuk érzékelni ugyanazt a szobát, mint tapétázás előtt. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online