Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan működnek a LED falak?

2023-12-11 10:27:29

A mai világban rengeteg olyan eszközt használunk, amelyek mögött bonyolult működés rejlik. Az egyik ilyen hétköznapi, de nagyszerű találmány a LED fal, amely egyszerre vonzza, ragadja meg a figyelmet és szórakoztatja a tömegeket. De, mi is rejlik ezeknek a fényfalaknak a működése mögött?

Az alapok
Az LED fal egy olyan kijelző, amely több LED (Light Emitting Diode) diódából áll, és dinamikus, színes képeket vagy videókat jelenít meg. Az LED tehát egy kis fénykibocsátó dióda, ami gyakorlatilag egy apró izzó. Azonban itt nincs hő, ami miatt forrón égne, ezért hideg fényt bocsát ki. Az LED-ek képesek villódzás nélkül változtatni a színüket, ezt a tulajdonságukat használják ki az LED falak is.


A pixelsűrűség (vagy más néven pixel pitch) szintén rendkívül fontos szempont a LED falak tervezése és kiválasztása során. A pixelsűrűség azt mutatja meg, hogy mennyire vannak közel egymáshoz a LED diódák a kijelzőn, a méretét általában milliméterben vagy más hasonló mértékegységben fejezik ki. A pixelsűrűség továbbá közvetlen hatással van a képminőségre. Minél kisebb a pixel pitch, annál sűrűbben vannak elhelyezve a pixelek, így a kép részletesebb és élesebb lesz. Emellett meghatározza azt is, hogy milyen távolból és milyen szögből nézve látható még és már élesen a kép. Tehát a pixelsűrűség határozza meg részben egy LED fal költségét. Minél kisebb a pixel pitch, annál több LED dióda szükséges a kijelző megfelelő működéséhez, ami növelheti az árat. Láthatjuk tehát, hogy a pixelsűrűség valójában egy kritikus tényező a LED falak esetében, mivel közvetlen hatással van a képminőségre, a távolságra, hogy honnan látható, valamint a kijelző méretére és felbontására, nem utolsó sorban az árára. Részletesebb leírás erről a következő linken találunk: https://www.ledfalgyartas.hu. (x)

Írásunk a Női portál és a Férfi szemmel szerkesztőségének közreműködésével készült.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online