Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Először juttatta el prevenciós üzeneteit a Dirty Slippers Gödöllőn

2023-12-10 11:22:35

December 8-án a településünk nyugati határában lévő Váci Szakképzési Centrum Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola volt a helyszíne a Dirty Slippers Suliturné programjának. A könnyűzenei koncerttel egybekötött prevenciós előadássorozat először jutott el Gödöllőre.

A 2012 óta zajló, elsősorban 12-22 éves hölgyek számára ajánlott program során a zenekar egy 20 perces koncerttel alakít ki közvetlen kapcsolatot a fiatalokkal, majd egy 20-25 perces prevenciós előadást tartanak a diákok közé ülve, ahol az alkohol, drogok, a méhnyak-rák és a főként szexuális úton terjedő fertőzés, a HPV veszélyeiről beszélnek.

Lobó-Szalóky Lázár, a program vezető menedzsere úgy fogalmazott, szívügyük ez a turné és számos iskola vezetője vagy éppen szülő úgy keresi fel őket, hogy hónapokkal vagy esetleg évekkel később találnak rá a programjukra.

Kocsi Tamás, a gödöllői középiskola igazgatója a program befogadásával kapcsolatosan fontosnak tartotta elmondani, hogy amíg vannak celebek, akik, ha kell a pénz a drogra, gyorsan csinálnak egy rock a drog ellen koncertet, ezzel ellentétben a Dirty Slippers élmény alapú értékes prevenciós foglalkozást tartott a diákoknak. Saját megéléseikről beszéltek, mit tapasztaltak az éjszakában, hogyan kínálják a dílerek a drogot a szórakozóhelyeken, illetve hogyan csempészik bele a gyanútlan áldozatok italába. A megelőzés, a felelősség felismerése és az áldozattá válás elkerülése fontos szerepet kapott előadásukban.

Annak ellenére, hogy Gödöllőn és a környező településeken több középiskola is működik, ez volt a városban az első olyan alkalom, amikor a Dirty Slippers eljuttathatta prevenciós üzeneteit a leginkább érintett korosztálynak.
Azok az illetékesek, akik a fentiek alapján úgy gondolják, hogy a – közösségi oldalon is elérhető – program bemutatása fontos és hasznos lehet további, hely- vagy környékbeli iskolákban, ezen az email-címen vehetik fel a program vezetőjével a kapcsolatot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online