Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tíz százalék körüli bérletidíj-emelés várható a gödöllői piacon

2023-12-07 18:19:00

Miután kiderült, hogy a gödöllői piacot januártól a VÜSZI Nonprofit Kft. működteti, a helyi képviselőtestület tagjai megfogadták a Piac Kft. ügyvezető igazgatójának javaslatát, és hozzájárultak, hogy a bérleti díjak 10 százalék körüli mértékben emelkedjenek a következő esztendő első napjától. A tisztségéből december végén távozó Fekete Zoltán a háborúból eredő bizonytalanságokra, illetve az elszabadult inflációra hivatkozva indokolta tarifaemelési indítványát.

Jó hír az egész évre fix szerződés aláírását vállaló érintetteknek, hogy 2024-ben is fennmaradnak bizonyos, korábban már alkalmazott kedvezmények, azaz:
• A jó idő kezdetétől a hűvös idő érkezéséig, vagyis, május 1-je és október 31-e között (legfeljebb 6 hónapra) a csarnok üzlethelyiségeire (kivétel a BIO-bolt) havi szinten nettó 25 ezer forintos rendelkezésre-állási díjat vetnek ki.
• Hasonló kedvezmény vonatkozik a januári és februári hónapokban az udvari pavilonok bérlőire, akiktől nettó 25 ezer forintos rendelkezésre-állási díjat kérnek havonta. Ez alól kivétel a 170-es pavilon, aminek bérlője nettó 20 ezer forintot fizet havonta.
• Az év első két hónapjára – miután a hideg időben a vendéglátóhely előterében csökken a vendégszám – az udvari büfét üzemeltető cég 50 százalékos kedvezményt vehet igénybe.

Így változnak a főbb bérleti díjak
A legolcsóbb üzletért nettó 40 ezer forintot kell kifizetni a bérlőnek havonta, a legdrágább kereskedelmi egységcsoport bérleti díja pedig havi, nettó 380 ezer forintos kiadást jelent a hús- és hentesáru boltot működtető vállalkozónak. (A városi piac területén, a Hamvay-kúria földszintjén található rétesház helyiségcsoportját az önkormányzat közvetlen bérbeadással hasznosítja – a szerk.)

Jövőre, egy összegben történő fizetés esetén nettó 110 ezer forintra emelkedik az éves-, és nettó 65 ezer forintra a féléves asztalbérleti díj (négy-, illetve két részletben fizetve, nettó 35 ezer forint/részlet). A napijegyes asztalhasználat 2024-ben bruttó 900 forintba kerül az őstermelőknek, míg bruttó 1.500 forintba a vállalkozóknak.

A piacon üzletet bérlők havi, nettó 8 ezer forintért parkolhatnak a föld alá süllyesztett garázsban. Az objektum alatti mélygarázsban a nap 24 órájára érvényes, nem csak a piaci árusok számára igénybe vehető bérletes parkolás díja heti bérlet megváltása esetén nettó 6.000 forintba, havi szinten 18.000 forintba, negyedévente 42.000 forintba, féléves időszakra 70.000 forintba, éves intervallumban pedig 120.000 forintba kerül 2024. január 1-jétől.

Érdekessége a döntésnek, hogy az egyedi hasznosítású bérlemények (pavilon büfé, filmszínház és kifőzde) közül egyetlenként a piaccsarnok emeletén működő vendéglátó-ipari vállalkozás – vélhetően figyelmetlenségből – elkerülte a bérletidíj-emelést, így a következő évtől is nettó 200 ezer forintot fizet havonta.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online