Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: döntő szettben nyert az újonc szegediek ellen a gödöllői hatos

2023-12-02 20:18:36

NB I. Liga, alapszakasz, 8. forduló:
Vidux-Szegedi RSE  – Gödöllői RC 2-3
(24, -22, 14, -21, -13)

Az újonc szegediek eddig egyetlen mérkőzést tudtak megnyerni az alapszakaszban, ami előrevetítette, hogy a felsőházi rájátszásra jó eséllyel kandidáló gödöllőiek hárompontos győzelmi reménnyel léptek pályára a Tisza-parti városban.

A hazaiak próbálták tartani a lépést városunk hatosával, ám a kezdeti percek után beindult a gödöllői gépezet (5-4-ről 7-11). A bizonytalankodó vendégek előnye azonban 13 pontnál elfogyott, ami izgalmas folytatást ígért. Így is lett, mert 21-21-nél újra nyitva volt a kérdés: ki nyeri az első szettet? Kisvártatva kiderült, hogy a kevesebbet hibázó szegediek, miután a második játszmalabdájuk kihasználásával behúzták a nyitó etapot.

Szalay Attilának főhetett a feje, hogy rendezze a sorokat. A második felvonás elején az eredmény nem tükrözte vissza, hogy ez sikerült volna a gödöllői trénernek (9-6, majd 13-9). A folytatás azonban már kedvezőbb képet mutatott a vizitálók számára, mivel – Máthé-Barabássy Kata szervái „mögött” – zsinórban tíz pontot gyűjtve, 19-13-ra fordítottak, és a hat játszmalabdából négyet eltékozolva egyenlítettek.
A részsiker egyáltalán nem villanyozta fel a gödöllői formáció tagjait. Olyannyira nem, hogy a harmadik szettben fokozatosan kerültek egyre távolabb az összeszedetten játszó házigazdáktól (9-7-ről 22-7), akik megalázónak tekinthető csapást mértek a Szalay-csapatra.

Ezzel a gödöllői pontvesztés biztossá vált, illetve az is felmerült: szerez-e egyáltalán bajnoki pontot a GRC az újonc ellen? A negyedik felvonás a vendéglátók részéről a bravúr eléréséről, gödöllői oldalon pedig a kudarc elkerüléséről szólt. A fokozódó feszültséget a kritikus pillanatokban városunk hatosának tagjai bírták jobban, ezáltal döntő szettben derült fény a győztes kilétére. A több mint kétórás drámai csatát végül a kiélezett helyzet kihívásaira jobban reagáló, a hetedik meccslabdájukat érvényesítő vendégek nyerték, de a pontvesztés még sokba kerülhet a gödöllői csapatnak.

A Gödöllői RC csapata 17 ponttal, 21-12-es szett- és 736-703-as pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – UTE U21 december 9., szombat 17 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online