Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: két szettben túlórázva nyert a Gödöllő az MTK otthonában

2023-11-26 17:13:28

NB I. Liga, alapszakasz, 7. forduló:
MTK Budapest – Gödöllői RC 1-3
(-21, 26, -15, -27)

Csupán a két csapat Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párharcából kiindulva, a mindkét összecsapást megnyerő (3-0 és 3-1) gödöllői lányok győzelmi eséllyel utaztak az elmúlt idényben még extraligás, játékosállományában azonban alaposan kicserélődött fővárosi kék-fehérek otthonába.

Az első játszmában mindkét csapat tagjai több technikai hibát vétettek, különösen a nyitásokkal álltak hadilábon a felek. Ezt a különmeccset a hazai gárda „nyerte” 7-3 arányban, ami némiképp magyarázatot ad arra, hogy a szett hajrájában pontosabban teljesítő gödöllőiek részelőnyhöz jutottak. A második felvonás is hasonlóan szoros volt, mint az első, és 24-21-es MTK-előnynél úgy tűnt, a vendéglátók hamar pontot tesznek a játszma végére. Nos, erre egy kicsit várni kellett, mert az időkérésekkel jól sáfárkodó Szalay Attila formációja egyenlített (24-24), majd a fővárosi kék-fehérek végül a hatodik szettlabdájukat tudták érvényesíteni.

A mérkőzés harmadik etapjában a gödöllői hatos 5-2-es hátrányból – döntően az ütőszekció látványos feltámadásának köszönhető tízpontos szériával – 12-5-re fordított, és innen már nem volt kérdés, hogy ismét játszmaelőnybe kerül. A negyedik szett gödöllői fölénnyel indult (2-6), ám a derekasan küzdő vendéglátók pillanatok alatt egyenlítettek, majd 13-11-re elléptek. Ezt követően ismét GRC-s lányok váltak hatékonyabbá, aminek köszönhetően 18-14-nél közel kerültek a mérkőzés lezárásához. Azonban az ehhez szükséges hét pont megszerzése helyett a hazaiak 20 egységnél utolérték riválisukat, majd drámai véghajrá kerekedett, amiben a két szettlabdát hárító, harmadik meccslabdájukat kihasználó gödöllőiek akarata érvényesült.

A Gödöllői RC csapata 15 ponttal, 18-10-es szett- és 633-596-os pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Szegedi RSE – Gödöllői RC december 2., szombat 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online