Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rendeződni látszik a Kazinczy utcai leégett ingatlan sorsa

2023-11-20 09:08:51

November 16-án tartotta meg aktuális, az előzetesen jóváhagyott munkaterv szerinti havi ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is állást foglaltak:

• A várost irányító grémium tagjai elfogadták, hogy az önkormányzat kezdeményezze a Maradványvagyon-hasznosító Zrt-nél a Magyar Állam tulajdonában lévő, Kazinczy utca 4. szám alatti ingatlan 162/648 tulajdoni hányadának (443 négyzetméter) ingyenes önkormányzati tulajdonba adását. Amennyiben az ügylet létrejön, a gödöllői önkormányzat fele részben lesz tulajdonosa a szóban forgó, korábban több esetben is kigyulladt (például: 2019. október 28-án, vagy idén május 9-én), időközben lebontott ingatlannak, és tárgyalásokat folytat a fennmaradó tulajdonrészek megvásárlásáról az érintett magánszemélyekkel.

• Több éves egyeztetési sorozat és előkészítés után a képviselőtestület tagjai elfogadták a város integrált településfejlesztési stratégiájának (ITS) véglegesített anyagát. A közel 90 oldalas dokumentáció a 2021-2027 közötti időszakra fogalmazza meg azokat a fejlődési és fejlesztési irányokat, amik megvalósítása egyelőre ugyan bizonytalan, ám középtávra felvázolja a városlakók érdekét is szolgáló, élhető jövőt.

• Zöld utat kapott a gödöllői képviselőktől a Dr. Lumniczer Sándor Alapítvány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás, aminek elsődleges célja, hogy a két szervezet kölcsönös segítséget nyújtson egymásnak az egészségügyi alapellátás feltételeinek javításában, az egészséges életmódot előtérbe helyező szolgáltatások biztosításában.

• Kedvező elbírálásban részesített a települést irányító grémium tagjai a Rotary Club helyi szervezete titkárának kérését, miszerint: a főként karitatív tevékenységet folytató egyesület használhassa a város nevét. A Gödöllő szóra vonatkozó névhasználati engedély visszavonásig érvényes.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online