Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb kínai cégóriás települ Gödöllőre

2023-11-16 14:13:49

November 16-án, a délelőtti órákban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai tulajdonú Wasion Holdings Limited projektbejelentésén arról számolt be, hogy a vállalat mintegy 4 milliárd forint értékben Gödöllőre telepíti a hatodik globális kutatás-fejlesztési és gyártócsarnokát, ahol 2025-től évente egymillió okos villanyórát fog előállítani.

A barnamezős, a Táncsics Mihály útról két évvel ezelőtt távozott Itron területén megvalósuló beruházáshoz az állam 390 millió forintos támogatást nyújt, ezzel hozzájárulva háromszáz új munkahely létrehozásához.
A tárcavezető szerint a projekt segíteni fog a kiviteli rekordok újabb megdöntésében is, ugyanis a cég a termékeit ötven országba exportálja, illetve a hazai gazdaság dimenzióváltátását is előmozdítja. Szijjártó Péter kiemelte, hogy ez a beruházás is bizonyítja, hogy megéri józan észen alapuló külpolitikát folytatni – írja az MTI.

A fővárosi bejelentésen részt vett Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, aki a beruházás érkezésével kapcsolatosan úgy fogalmazott: annak külön örül, hogy a haraszti iparterülethez vezető közvetlen, tavaly átadott autópálya lehajtó még vonzóbbá tette Gödöllőt a befektetők számára. Ráadásul, a helyi önkormányzat is profitál majd, hiszen a keleti cég gyarapítja a városi költségvetés iparűzési adóbevételét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online