Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel 10 milliárd forintos energiahatékonysági fejlesztés zárult le a MATE gödöllői campusán

2023-11-14 15:12:50

Tavaly októberben jelentették be, hogy megközelítőleg 10 milliárd forint összköltségvetésű (európai uniós támogatás 7,855 milliárd forint, MATE saját forrás 1,713 milliárd forint) átfogó felújítási program (KEHOP) keretében megújul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gödöllői Szent István Campusa. A projekt közvetlen célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, az energiafelhasználás és a működési költségek – napjainkban különösen nagy a jelentőségű – csökkentésének elérése volt. Túlmenően az, hogy a fejlesztés eredményeként biztosítható legyen a MATE helyi campusának biztonságosabb és korszerűbb működtetése.

Bő egy évvel később, november 14-én hivatalosan is átadták a megvalósult beruházást, aminek folyamán a főépület, az aula, a szemináriumi épület és a sportcsarnok energetikai korszerűsítése történt meg. A volumenét tekintve Gödöllő térségében az utóbbi évtizedeket alapul véve példaértékű intézményi fejlesztés során a felsorolt épületkomplexum vonatkozásában 1.733 darab nyílászáró cseréje, 1,7 kilométer hosszúságú távhő-vezeték-, illetve 21 kilométer fűtési vezetékrendszer cserével történt felújítása, valamint 5.310 négyzetméteres felületű tető szigetelése valósult meg. Ezen felül az elavult gőzüzemű kazánok helyett új, korszerű vezérlésű, kondenzációs gázkazánokat építettek be.

A reggeli órákban az aula bejáratánál lezajlott ünnepélyes szalagátvágáson Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért (MATE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nagy Balázs, a Miniszterelnökség közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora méltatták a fejlesztés jelentőségét.

A MATE gödöllői Szent István Campusának további, a mostanihoz hasonló nagyságrendű összeget felemésztő fejlesztése hamarosan, előreláthatólag jövő tavasszal indul. A munkálatok az aula belső tereinek korszerűsítését, illetőleg a sportcsarnok – bővítést is tartalmazó – rekonstrukcióját érintik.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online